Merhaba dostlar,
Aylık 10.000 Euro üzerinde yurtdışından ödeme alıyorum. Şu anlık ödemelerimi yabancı akrabamın üstünden alıyorum ancak bu süreci sadece kendim yürütmek istiyorum kimseye bağlı kalmadan. İngiltere şirketi açtım Wise onaylanmadığı için fazla üstüne düşmedim. Araştırmalarıma göre bu tür şirketlerinin üstünden dolandırıcılık vakası çok olduğu için firmalar çok fazla ön yargılı davranıyorlarmış. Tabii onlarda hakkı bu tür şirketler çok basit ve ucuza kuruluyor. Son zamanlarda araştırmalarıma göre Amerika şirketlerinde bu tarz sorunlar yaşanmıyormuş. Bir kaç firma ile görüştüm farklı tarz gruplarda ki insanlar ile sohbet ettim orada da farklı sistemler gelişmiş ve en ideali ITIN numarası alarak oluyormuş. Bunu almak hem pahalı hem de şirketin kurulum sürecini çok uzatıyor. Anlamadığım tek şey EIN bizim vergi numaramız peki ITIN niye alıyoruz? Ben amerikaya gitmeyeceğim orada reel bir baka hesabı açmayacağım mercury gibi çözümler ile çalışsam yeterli. Bu para boşuna değil mi yoksa bu tarz şirket kurulum firmaların dayatması mı? Bu konuda deneyimi olan biri beni aydınlatırsa çok sevinirim. Sürecin hızlı ilerlediği beni sıkıntıya sokmayacağı ayrıca maddi açıdan beni çokta zora sokmayacak çözümler aramaktayım.