tüm scriptler değişen php kodlarına ve linux sürümlerine göre sürekli güncellenmelidir. İnternetten satın aldığın scripti satsan patlarsın ben birkaç şekilde böyle script satanlardan mal aldım satan adam ne sorsam bilmiyor. Başkasına yaptırıp satacak olursan müşteri desteklerini çözecek şekilde satın aldığın kişiden eğitim alman gerekir. Her Linux ve PHP sürümleri değişikliğinde o kişi ile güncelleme yapmak üzere anaşmalısın. Tabii herşeyden önce müşterilerin istediği destekler seni bayağı sıkacaktır.
İşin kötü yönü scripti satın aldığın kişinin yazılımcı değil de scripti başkasından alma olasılığı, başkasının da bir başkasından alma olasılığıdır. Sen profesyonel bir yazılımcı ile konuşuyoruz zannedersin ama konuştuğun kişi de senden farklı çıkmayabilir. Örneğin r10 da konuştuğun kişi ekibim var diyorsa ondna uzak dur. Yazılımcı ekiplerinin liderleri profesyonel adamlardır r10 da iş kovalamazlar. Markalı adamlardır belli iş yerleri kurumsal siteleri ve uzmanı olduğu alanlar vardır. Mesela ben Adana'da 8 yazılımcı çalıştıran bir iş yerine girdim misafir olarak geldim. Patron bayağı fiyakalıydı evi lüks arabası herşeyi var. Yazılımcıların maaşını zamanında öder. Bu adamın r10 da iş kovalayacağını gözümle görsem dahi inanmam. Adam paayla oynuyor neredeyse.. Neyse yine yazılım satın aldığın yerin direk kurumsal sitelerinden bağlantıya geçtiğin gibi r10 profilleri de uzmanlık taşıdığı konularla ilgili ticaretlerle dolu olmalıdır... Gerçek yazılımcı script yazan kimse geçmişte yazdığı scriptlerle bu yeteneği sana göstermesi lazımdır ve r10 prifilinde sürekli sattığı scriptler olmalı kurumsal sitesinde de o scripti satan kişilerden olmalı.