malesef herkes bedavaya bişeyler koparma derdinde,akraba/arkadaş olmamız dahi gerekmiyor.üstelik bu son zamanlarda ortaya çıkan bi sorunda degil,8-10 yıl önce ufak bi dükkanım vardı,pc parçaları sattıgım.aslında netden/sitelerden para kazanıyordum yani yaptıgı işi anlatamadıgım için soranlara bilgisayarcı dükkanım var diyordum.neyse işte çarşıda dolaşıyorum,bi dükkana giriyorum orda muhabbet ederken dükkan sahibi soruyor işimi.bilgisayar işindeyim diyince anında yapıştırıyor,bizim pcyede format gerekiyormuş şuna gelmişken bi format at diyor.tamam diyorum,senden alacagım 35tl lik üründü mesela format 25tl.al şu 10tlyi,alıp dükkana götüreyim pcyi diyorum.hemen başlıyor işte ohooo bide paramı vericez.arkadaş ben sana veriyorum yaptıgın iş için parayı,ben isteyince neden sorun oluyor kuruyemişcisi,büfesi,terzisi filan hiç farketmiyor hatda dedigim gibi tanıyor olması dahi gerekmiyor...

bide bu yüzden iflas eden bi arkadaşım vardı,o geldi aklımda.çocuk manav açtı,işleri çok iyi ve haliyle sürekli keyfi yerinde.sonra baktım bi anda battım dedi,şaşırdım.dedim arkadaş dükkan sürekli dolu,gözümle görüyorum.meger alanlar hep arkadaş,akraba imiş ve hep borca almışlar.adam dükkanı kapatdı,120-150k civarı borç kaldı üstüne.hergün gittigim büfede işe girdi tekrar,manavdan öncede ordaydı.işte yemek yerden yanımda arıyor borca mal alan akrabaları,arkadaşları ve hepside benzer cümleler kuruyor.param yok,vericem diyen dahi pek yoktu.nerdeyse herkes,arkadaş bendende mi para istiyorsun,bendende kazanma nolucak,insan dayısından 3 tane meyveyi mi kıskanır.merak ettim,baktım.borcun rahat 30-35k sı dayısının...böyle böyle battı işte çocuk.borcun 90-95k sını çalışıp parça parça ödedi,ancak 20-30k sını aldı o da 6-7 ayda herkesle hergün saatlerce kavga ederek.böyle arkadaş,akraba olmasın abi...