Merhaba dostlar, babadan kalan İstanbul'da bir evimiz var. Arnavutköy civarında bulunan bu ev, babamın döneminde kiradaydı. Şu anda evde oturan kişi 10 yıldır burada ve kira 2022 Mart ayında 1200 TL iken, yapılan zam sonrasında 2800 TL'ye düşürüldü. Bu artisida ben 3500 isterken o 2500 teklif etti. Arada bir rakam olsun diye 2800 yaptik. Buna rağmen bana kapılar bocekleniyor diye kapı degsitirtti. 27 bin masraf yaptim. Ancak, şu anki piyasa koşulları göz önüne alındığında, çevredeki kira fiyatları 10-15 bin TL arasında değişiyor.

Babam vefat etmeden önce , aidatlar ve kira artışları gibi konulara fazla karışmamıştım. Ancak, şu anda bina yeni olmasa da doğalgazlı ve 27 bin TL'ye kadar kapı değişikliği yapılmış durumda.

Kirayı 8500 TL'ye çıkarmak istiyorum, ancak bu konuda çekincelerim var. Piyasa durumu göz önüne alındığında, kiracıya bu durumu nasıl açıklamalıyım? Bu tür bir konuşma hukuki sorunlara yol açabilir mi? Para konuşmaktan hoşlanmasam da, bu durumu nasıl ele almalıyım?

Kiracıdan gelen yanıt :/

Alıntı
Ben 8750 teklif ettim
X Kardeşim bi anda 5750 zam çok değil mi biz seninle tefe tüfe oranında konuşmuştuk. (geçen yıl 2800 yaparken tefe tüfe diye konustuk ama enflasyonun bu kadar artacağını ben bilemezdim.
Kiraların bizde farkındayız. ama birden bu kadar zam olur mu ?
diye yazmış

Çevredeki ilanlar

Görüş ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.