SEO konusundaki uzman hocalarımdan bir görüş almak istiyorum. Şu anda backlink alımları konusunda bir strateji izliyorum ve genellikle tanıtım yazıları kullanıyorum. Ancak, sadece bu tür backlinklerden mi almam gerekiyor, yoksa örneğin Facebook gibi sosyal medya platformlarından gelen backlinklerin de bir değeri var mıdır? Ayrıca, yalnızca tanıtım yazıları almanın Google gözünde olumsuz bir etkisi olabilir mi? Mesela, forumlar veya Medium gibi platformlardan gelen backlinklerin eklenmesi de önemli midir? Bu konuda çeşitlilik sağlamak, Google'ın bu bağlantıları sadece web sitelerinden alındığı izlenimini önleyebilir mi?

Ek olarak, Ahrefs sitesinde bulunan ücretsiz SEO aracı olan "Anahtar Kelime Zorluk Derecesi" denetleyicisi üzerinden belirli bir anahtar kelime için araştırma yaptım. Zorluk derecesi 1 olarak çıkıyor ve tahmini olarak 2 web sitesinden backlink alırsam ilk ona girebileceğim belirtiliyor. Ancak, şu anda sıralamam 3. sayfa 5. sıra gibi. İlk 10'a girebilmem için yaklaşık kaç web sitesinden tanıtım yazısı almam gerekli?