xidecn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence hazır bir işletme almak için gayet makul fiyat bugün 450.000 tl karşılığında 2010 model orta halli bir araba alınmıyor desek yeridir.
Ben de bu düşüncedeyim, bursa'nın merkezinde 450 bin TL harcayıp bir yer açma imkanım yok fakat devir alabilme imkanım var. O yüzden çok mantıklı geliyor, dediğim gibi tek negatif kısmı evin uzak olması ve mesai saatinin fazla olması.

WalterTrade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
belediye seçimlerini göz ardı etmeyin. hatta belediyede tanıdığınız varsa belediyenin istediği rakamı daha uyguna çözmeye çalışın seçim vakti.

satan kişi büyük ihtimalle belediye başkanının değişeceğini düşünüyordur. büfenin olduğu yere yıllar sonra belki bir şeyler yapılacaktır. bu tip durumları düşünmelisiniz.
Çok yüksek makamlardan selam götürdük fakat işlemedi

BaaRaaN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kayınpederi bakkal işleten birisi olarak uzak durmanızı tavsiye ederim..
Büfe & Bakkal & Manav gibi sektörlerde eleman ile iş yürümez. Kendiniz başında durmak zorundasınız.
Evinize olan mesafeye görmezden gelerek söylüyorum, Tatiliniz & Cenazeniz & Hastane işleriniz & Sosyalleşme ihtiyacı olduğu vakitler ve Çocuklarınızın yanında bulunmanız gereken vakitlerde yanında olamayacaksınız.

Çoğu büfe / bakkal işletenler bayram hariç (ki bayramda tam tatil değil) harici tatil yapamıyor.

Eleman işinide unutun, Hizmet sektöründe işletenin başında olması şart. Müşteri & Para kaybı yaşamak istemiyorsanız tabii ki.
-> Sürekli de siz işin başında olursanız yukarıda BOLD olarak seçtiğim kısmı göze alabiliyor musunuz?
--> Eşiniz evi otel gibi kullandığınızda bu durumdan rahatsız olmayacak mı?

Hakkınızda hayırlısı.

DipNot: Kayınpeder bakkal dükkanını sadece BIKTIĞI için içerisinde 60-70 K satılabilir kurulu düzen mal var iken sırf kurtulmak için 15.000 TL'ye devretmişti : )
Hocam devir kötü biliyorsunuz bugün kendinden ödün vermezsen yarın öbür gün hayat kalitenden ödün vermek durumunda kalacaksın.

ElmasMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
*TAMAMEN TAHMİNİ, FUZULİ KONUŞUYURUM

Aylık 75.000 TL kar bırakacak ve sahibi ikinci el bir araba fiyatına satacak.
Satın aldığınızı varsayalım
1 sene sonra kazançlar artmış olsun.

1 Sene sonra :
Günlük cironuz, 100.000-120.000 TL
Aylık kazancınız, 150.000 TL

Basit bir soru :
- 1 Milyon TL'ye bana satarmıydınız ?

"Çok aciliyeti varsa satıyor olabilir" diyebilirsiniz.
Diğer soru :
- Ne kadar büyük bir aciliyetiniz olsa bana satardınız

Şahsi fikrimi soracak olursanız, belirtilen miktarlar %25 ortaklığa mantıklı, dikkatli olun derim.
Gerekirse çevre esnaflara bölgenin iş potansiyelini sorun bilgi alın
(büfe'den bahsetmeden)
Devir eden arkadaş evlenecek düğün yapacağı için para lazım olduğunu söylüyor, farklı kanallarla durumun doğrulunu teyit ettik. Ayrıca devir edecek arkadaş 3 yıldır sabah 7 akşam 11 tek başına çalışıyor yalnız olduğu için iş ekstra yormuştur diye düşünüyorum. Yeni evlenecek bir insan o kadar mesai yapamaz, yapsa bile evliliği uzun sürmez diye düşünüyorum.