looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zengin arap ülkeleri bir avuç çapulcu hanedanlığı tarafından yönetiliyor. Onların hepsi de Osmanlının çöküşü ile birlikte İngiltereye Amerikaya biat ettikleri için güç ve servet sahibi oldular. Abd ve ingiltereye en küçük itaatsizlik sonunda derhal cezalandırılıyorlar.

Dünya atlası üzerinde ingiliz sömürgesi olan ülkeler bellidir. Abdnin darbe, örgüt ve işgal yoluyla sömürdüğü ülkeler de bellidir. Her şey ortadayken sizin yaptığınız ima pek anlaşılır birşey değil.

Dünyada sömürgeden bahsedilecekse bunun en az %80i ingiltere ve amerika tarafından yapılıyor.
Sizin aklınızdaki fikir ise devede kulak kalır.
Sanırım tarih bilginiz biraz zayıf, Osmanlıya karşı arap ayaklanmasın da Amerikalıların bir parmağı yoktur, çünkü o zaman o derece bir güçleri yoktu. ABD'nin şu an ki pozisyonunun en büyük sebebi soğuk savaşı kazanmaları ve 2. Dünya Savaşına 2 yıl geç girmeleri olarak görülebilir. Fakat yine yanlışınızı göstereyim dünyada ki sömürgelerin %80 i hiç bir zaman için İngiltere ve ABD tarafından yapılmamıştır. İngiltere ve Fransa dersiniz kabul ederim, Portekiz ve İspanya dersiniz anlarım, sömürgeye geç başlayan ülke İtalya'dır dersiniz anlarım fakat ABD'nin günümüz de yaptığı harekatları kalkıp ta dünyada ki sömürge tarihine kakalayamazsınız. Benim aklım da bir fikir yok, tarih-i olarak yanlış gördüğümü düzeltiyorum. Bugün ABD'ye sömürgeci ülkeydi diyenler yarın tarihte başka bir şeyi yanlış anlatır, günümüz de örneklerini çok fazla kez görüyoruz. Kalkıp, "ABD çok kötü bir ülke, ikiz kuleler saldırısını kendi düzenledi ve Irak'a girmek için zemin hazırladı." derseniz ben sizi onaylarım, çünkü bu artık günümüz de de bir çok kişi tarafından bilinen bir olay, kendi yerel halkının çoğunluğu bile bunu kabul ediyor. Fakat olmayan bir şeyi de olmuş gibi göstermenize göz yumup susamam.