Linkler bariz sekilde sitelerden birbirine Footer kismindan yönleniyorsa bunu yapmak zararlidir. Siralamada negatif etkisi var.
Sizinle ayni kategoriden olan sitelerden tanitim yazisi almak pek mümkün degil, bunu google amcada biliyor. Bu yüzden baska türlü link almaniz gerektigini yada dogal yollarla sizi haber yapan birilerinin olabileecgini biliyor. Ayrica bu ne lahana tursusu yahu dercesine alinan sacma linkleri birebir anlayabiliyor. Ücyüz backlink, dörtyüz forum, besyüz profil, Altiyüz edu gov link vs bunlari gecin artik yemiyor....
Bu durumda Genel icerik yelpazesine sahip otoriter Güclü Blog sitelerinden ve haber sitelerinden tanitim yazisi almak en ideal secenekler..
Mesela Ayni kategorideki sitelerden Tanitim yazisi alindigi zaman kalitesi sizden iyiyse en iyi ILAC budur.
Sosyal medya, Wiki linkedin, reddit, thumblr, Wordpress, blogger, filan google amcanin gözünde kesinlikle Siralama ölcütü degil.. Cünki bunlar artik bariz sekilde alanen heryerde aciktan parali satilan linkler.. En fazla üc bes index almaniza yardimci olur..
En önemli Unsur iceriginizin Gücü.. Güclü icerikler üretiyorsaniz, Güclü linklerle, Goole Siralamada sizi asla yok saymiyor.. Abartmadan ilerlemek cok önemli..