Reis birde vergi mi getirdiler yav akşam akşam sinirim tepe yaptı işim gücüm yok bir kripto vergisimi vereceğiz milletin kendi parası elde ettiği kazancın bir de bir kısmını devletemi verecez .
dövize dayalı bütün varlıklarda... kripto, potrol fonları, yabancı borsa fonları, değerli madenler... istedikleri herşeyde %40'a kadar vergiyi bir gecede getirebilme yetkisini torba yasa ile meclisten geçirdiler. evlerdeki ve arazilerdeki "istersem rezerv alanı ilan eder, evini elinden alır seni de it gibi süründürürüm" yasası da geçti ve hatta Hatay'da millete SMSler gitmeye başlamış. kanun açık ve net değil herzamanki gibi. son derece muğlak. nereye çekersen oraya gider. mesela BİST istanbul'a vergi gelebilir mi anlaşılmıyor....
yani diyeceğim o ki... yabancı borsalarda tutmak lazım parayı. sağlam para kazanırsan (şans eseri), Edirneden çıkıp, bir bankada hesap açıp, kriptoları bozdurup o bankaya alıp, açtığın hesaba kredi kartı bağlayıp buraya dönüp o kartla harcama yapmaktan başka seçenek kalmayacak.
zaten hep öyle değii mi... arabaya tüp takıp ucuza gitmeyi keşfedersin küttt lpg'ye zam. forex'ten kazanmayı keşfedersin çaaat yasak. borsadan kazanayım dersin küüüttt kendi speklerinin devreye girmesi... eh ulan yetenekliyim program yazayım, üç boyutlu çizimler yapayım avrupaya flaan, paaattt paypal'e yasak... ulan ebay'den elişi satayım halı, kilim, tespih falan küüüttt olmaz, paypal yasak. eh hani çinden birşeyler teriyeim üç beş lira karla satayım, baaammm gümrük vergisi... hepsinin de kılıfı hazır. hepsi "başkaları sebebi ile" atılan adımlar.
"bana haracını vereceksin, benim izin verdiğim şeyleri yapacaksın, izin verdiğimden fazla para kazanamazsın"...
eh ne oluyor... büyük para zaten anında kaçıp gidiyor. olan bizim gibi küçüklere oluyor. bir umutla yaşıyoruz işte.... Neyse ki çok ömrüm kalmadı bu rezilliği yaşamak için. yani öyle umudediyorum. siz gençlere Allah kolaylık versin.