Firmalar iadesi mümkün olmayan ya da iadr kargosu daha çok zarar ettirecek ürünleri ya da iade alındığında tekrar satılamayacak ürünleri iade almadan ücreti geri veriyorlar. Ama bunu keşfeden ülkemdeki milyonlarca çakal bunu senelerdir suistimal ediyor. Hatta bunun ile ilgili nasıl bedava alışveriş yaparsınız diye video çekip youtube da yayınlıyorlar.
Piyasada hem ürünü alıp hem de ücret iadesi isteyen milyonlarca *********** var.
Ve bu adamlar dolandırıcılığı yasal bir hak olarak görüyorlar.
Emin ol senden önce defalarca yaşadıkları bir suistimaldir. İndirimli gıda ürünü sipariş et sonra gelen kutu içindeki reçeli kır ve diğer paketlere bulaştır foto çek ve iade iste. Reçel bulaşmış ürünleri iade almak temizleyip uğraşmak yerine ücret iadesini yapıp ürünleri çöpe atın diyordu firma. Artık ücret iadesini yapıp hesabı kapatıyor anladığım kadarı ile. Çünkü bunu yapan o kadar çok çakal var ki. Kim çakal kim mağdur anlamak imkansız.
İnternetten bir cihaz satıyorum. Adam cihazı sipariş veriyor. Aynı gün beğenmedim diye iade ediyor. Bir bakıyorum cihaz hafiflemiş. Fişe takıyorum çalışmıyor. Servise bir gönderiyum içinden elektrik motoru ve rezistansı alınmış. Aynı olayı farklı tarihlerde 3 kere yaşadıktan sonra bakıyorum tüm siparişler aynı il aynı ilçe. Artık o ilçeden gelen siparişleri stokta ürün yok diye iptal ediyorum. Normal müşteri de sipariş veremiyor. 200 lira kar edeceğim diye gitti geldi kargo ve çalınan parçalar ile 500 lira zarar etme riskini almıyorum.
Böyle adamlar yüzünden de Amazon koşulsuz müşteri memnuniyeti hakkından Türkiye’de vazgeçiyor.
İnsanlar ürün sipariş veriyorlar sonra uyduruk hasar ya da arıza öne sürüp iade istiyorlar.
Firmalar da bu tarz müşterileri elemeyi tercih ediyorlar.
Eğer sürekli sipariş vermiyorsan. Arada bir indirim yakaladığında amazon kullanıyorsan seni risklş müşteri olarak görmüş olabilirler. Yani sen kurunun yanında yanan yaş durumundasın maalesef.