Neredeyse 10 senem öyle geçti.
Sonra yarım bıraktığım yada hiç başlamadığım sözde projelerin listesini yaptım. 200 satır liste oldu.
Dedim böyle olmayacak. Bunların üstüne sırayla çizik attım.
İlgi alanıma girmeyenleri, çalışırken keyif alamayacaklarımı, yeterli gelir sağlamayacakları vb. Sırayla sildim. Bu temizlik 1 yılımı aldı neredeyse, çünkü hepsini detaylıca düşündüm.
Ömür boyu sıkılmam dediğim 7 farklı proje kaldı.
Bunları dökümanlarla arşivledim, fakat hepsine birden girişmem mümkün değildi.
Aylarca bu kararı vermekle uğraştım ve en mantıklı gelen üzerine çalışmaya başladım, 2 yılımı aldı ve tamamlandı. Yaklaşık 3 yıldır aktif çalışıyor.

Sonra baktım iş yükü hafifledi, bu sefer ikinci projeye başladım, o da yaklaşık 2 yıl sürdü, 1 yıldır o da aktif.

Şimdi sadece geliştirme vb. İşlerle uğraşıyorum. Yeni projeye başlayacak enerjim de kalmadı açıkçası.

Size tavsiyem projeye ilk aklınıza geldiğinde başlamayın. Enine, boyuna günlerce düşünün, araştırma yapın, alternatif fikirlerinizi de değerlendirin. Sonra başlayın ve sonuna kadar gidin.

Çevremde 3-4 arkadaşım var, çok akıllı, bilgili ve çalışkan olmalarına rağmen sırf bu huyları yüzünden 15 yıldır bir yere varamadılar. Tüm işleri yarım kaldı. Her konuda bilgileri var gerçekten, fakat hiçbir konuda %100 bilgi sahibi olamadılar, çünkü hep yarım bıraktılar.

Çok düşün, az hamle yap. İşin en önemli kısmı düşünmek.