Her işin kalitesi farklıdır. Her kaliteninde bir fiyatı vardır. Fiyatlara taban fiyat gelmesi konusuna katılıyorum bionluk bile 100₺ taban fiyata geçti. Ama ucuz etin yahnisi olmaz alanlar daha zararlı çıkar ama kişi kendine saygısı varsa zaten dip fiyatın altına satmaz ama yaşam giderlerimi karşılamak zorundaysa buna söz diyemem ama piyasa lastik gibi o sebeple yönetim doğru kararı seçeceği kanaatindeyim.
hocam konu şu, bazı kategorilerde enflayona göre değer korunuyor taban fiyat ile, o zaman hepsinde korunmalıdır
Özellikle benim dikkatimi çeken olay bu ürün ve veri girişi işinde burada çocukları resmen sömürüyorlar. 2-3 tl ye ürün girişi yaptırıp müşterisinden bu hizmet için tonla para alanları biliyorum. "Öğrenci arkadaşlar varsa " diye açılan konuların hepsi sömürü. Diyeceksiniz kardeşim yapmasın adamda o fiyata, ama işin de görünen tarafı o değil. Günlük sigaram ve yemek param çıksın diye yırtınan tonla gariban genç var aramızda. Biz müşteriye 20-30K lar çekerken onlara 100 ürün girişi için 200-300 tl atmak insanlık vicdanına sığmaz kardeşim. Memlekette bir paket sigara olmuş 50-60 tl bir tavuk dürüm 100 liraya dayanmış. Adam konu açmış "acil sabaha kadar veri girişi yapılacak", ee ne vereceksin 100 Tl yazmış konuya insan utanır.
hocam konu şu, bazı kategorilerde enflayona göre değer korunuyor taban fiyat ile, o zaman hepsinde korunmalıdır
Hocam o zaman fiyat, performans, hız, kalite vs. parametrelere göre alternatif satıcılara, tekliflere ya da hizmetlere yönelmek gerekiyor. Sonuçta araba ya da ev alırken de durum aynı. Örneğin bir SEO paketinin içeriği tamamı ile aynı dahi olsa, satıcıdan satıcıya farklılık gösterebilir. Herkesin çalışma türü ve sistemi başka. A satıcısı Money Robot ile Web 2.0 blog giriyorken, B satıcısımanuel giriyor olabilir. A satıcı manuel backlink satıyorken, B satıcısı GSA kullanabilir. Aynı segmentte, aynı şeylerin birebir olduğu herhangi bir pakette, bir kaç ek hizmet (Örneğin Ahfers/Semrush analizi) dahi fiyatı değiştirebilir. Alıcının hizmetten beklentisi neyse ona göre pazarı dolaşır. Zira makale de öyle. Dediğiniz gibi, normal bir makale ile, profesyonel ya da semantik makale arasında fark var. Bu alıcının tercihine kalmış bir durum. Bir grafiker hazır PSD kullanıyorken bir diğeri sıfırdan illüstrasyon yapabilir. Yani fiyatların aynı olma ihtimali yok. Araba ve ev alırken dahi bu böyle. Aynı apartmanda ki yanyana dairelerin arasında dahi iç dizayn bakımından 500K fiyat oynayabiliyor. Bu nedenle de serbest piyasa olması gayet olağan ve normal. Dediğim gibi aynı ürün yada hizmeti satan satıcıların fiyatlarının taban fiyatta sabitlenmesi normal fakat SEO gibi bir çok bileşene ve birbirinden bağımsız parametreye sahip hizmetlerin sabitlenmesi olanaksız olur düşüncesindeyim.
olanaksız değil, 2 formül var en basit sistemle
bir taban fiyat verirsin, dersinki 500 tl, adam uzaya mekik de yollasa, 3 tane link de verse 500 tldenaşağı yapamaz, taban fiyat olayı budur zaten. logoda da aynı mevzu yok mu, birisi yarım saat harcar ötekisi 5 saat ama ikisinin de taban fiyatı 500 tl =)
editörde de aynısı yok mu ? taban fiyat 6 tl mi? acemi de yazsan 6 tl, prof da yazsan 6 tl taban fiyat var, seo da neden olmasın o zaman?
ikinci formül ise, yeterki formül istensin, ben çıkarırım. link sayısı bazlı, total DR bazlı, adamsaat bazlı, hert türlü formül getirilebilir.