GNeRaL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
uzun bir aradan sonra merhaba arkadaşlar,

dosya izinleri malum, özellikle dosya vs taşıdığımızda başımıza sıkıntı çıkartırlar. chmod chown ile derinlemesine bu işi çözebiliyoruz. fakat cloudpanel kontrol panelinin geliştirdiği araç, command line tool olarak geçen, kontrol panel eklentisi.
şu komutu uyguladığımızda geçerli dizinlerde izinler sıfırlanmış/yenilenmiş oluyor.
clpctl system:permissions:reset --directories=755 --files=644 --path=.
bunu her seferinde bu şekilde yazmaktansa bir alias veya bin klasöründe dosya olarak da kullanabiliriz.
bin klasörüne kaydettiğimizde, hangi sitemizin hesabında sıkıntı olursa olsun, farketmeksizin çalıştırabiliriz. ben yıllardır pico editörü kullanıyorum. nano da olsa, pico olarak ismini çevirip kullanıyorum, eski alışkanlık. siz istediğiniz editör ile yapabilirsiniz.

pico /usr/bin/fix ile dosyayı açıp, içine
clpctl system:permissions:reset --directories=755 --files=644 --path=.
yazalım. chmod +x fix ile çalıştırılabilir yetkimizi verelim. bu kadar.

eğer root yetkimiz yok ise,
pico ~/.bashrc ile dosya içine girip, ctrl+w+v ile dosyanın en sonuna inip, şu komutu yazalım;
alias fix='clpctl system:permissions:reset --directories=755 --files=644 --path=.'
sonra anında aktif olması için,
source ~/.bashrc

yazalım.

bunu zaten file manager üzerinde de kullanabiliyoruz. işi ssh ile olan arkadaşlar için güzel bir kısayol.

başarılar.
Merhabalar üstad,
cloudpanel sunucuya opencart kurdum. ssh'dan root ile bağlanıp aşağıdaki komutu çalıştırıyorum fakat sonrasında cloudpanel file managerdan bakıyorum örneğin dosyaların izinleri 644 olmamış, hala 0770 olarak görünüyor.
ssh ile /home/sitehesabi/htdocs/www.siteismi.com klasörüne girdikten sonra da bu komutu çalıştırıyorum fakat yine aynı. file managerde klasörlerde dosyalarda 0770.
çalıştırdığım komut:
clpctl system:permissions:reset --directories=770 --files=660 --path=.
Bir şeyi yanlış mı yapıyorum acaba?