Valla çekilişe katıldım bende korktum şimdi geçmiş olsun hocam
Yok hocam Tam olarak çekilişe bağlamayın. İnsandan insana değişir bu durum bazısına haram yarar bazısına yaramaz.
Selam olsun,
Sadece baharı yaşasanız baharın bir anlamı kalmaz.
Ayazı yiyeceksiniz, kışı göreceksiniz ki baharın kıymetini bilin.
Şahsen ayazı çok yedim ve çıkılmaz denilen bir çok çukura girip çıktım.
Öğrendiğim şey yoluna girmeyecek şeyler yok denilecek kadar azdır.
Yoluna girmesi için bol bol ayazı yemek, tecrübe etmek lazım.
Genelde bu aksilikler arka arkaya gelir ve bunun bir açıklaması var. Bir aksilik olduğunda insanın motivasyonu düşer, keyfi kaçar haliyle mücadele isteği azalır. Bunların neticesinde diğer aksiliklerin ortaya çıkması için güzel bir zemin oluşur. Örneğin ülkemizin ekonomisi iyi olsa telefonu satmak yerine kullanabilirdiniz, hediye edebilirdiniz. Hadi sattınız daha güvenli yatırımlar yapardınız. Hadi hisse çöktü durumu kurtarmak için fatura işlerine girmezdiniz. Bu silsile olarak ilerleyen durumun başlangıç nedeni vardır. Arka arkaya gibi gözüken olaylar genelde zincirlemedir. Birbirine bağlı.
Keyfinizi kaçırmayın, yoluna girer her şey.
Yeter ki kısa yoldan toparlamaya çalışmayın.
Aleykümselam, yorumunuzda bazi seylere tek bir noktaya bakmaktansa guzel yorumlamissiniz. Basimiza gelen herseyin bir sebebi olduguna inanlardanim. Iman ettik kadere bir kere. Ben konuya maddi acidan bakmadim aslinda halim vaktim yerinde şükürler olsun. Küçük bir seyden sonra tum bunlarin olmasi acaba bu serrin hayrini ne zaman görürüz dedirtiyor.
Üstad haline hamd edersin... hamd etmeyi unutursan insana bi şekilde hatırlatan var...
Ben bir ay öncesine kadar arkadaşımın dükkanda kalıyordum aynı zamanda başka arkadaşımın dükkanından e-ticaretimi yapıyordum.
Önce e-ticaretimi yaptığım arkadaşın şirketinden ret yedik iki gün geçmedi yatıp kalktığım dükkanın üstündeki dükkanda yandı itfaye 200ton su basınca aşağı katlara su gelmeye başladı dükkan halen yağmur yağdıkca kendi içinde yağmur yağan bir dükkan oldu. Çatıyı yapmaya parası yetmeyen iosb çatıyı yaptırmıyor dükkan su içinde halen.
Felaketler gelince ardı ardına geliyor rica minnet bi arkadaşımın evine sığındım ama işlerim halen tepe taklak gitmeye devam ediyor.
Sevindiğim nokta bir ay içinde python ile xml vermeyen şirketlerin b2b lerinden veri çekmeyi başardım. Şimdi bu verileri derleyip sitelere atacağım...
Nasip kısmetse bundan sonraki dönemde toplu ürün stok ve fiyat güncelleme işimi otomasyon bir şelikde yapacağım... Zamandan kazanacağım bu durumdan kazanılan zaman ile
işe ve sitelerin seo ayarlarına daha çok vakit harcayacağım... bi yerden alan Rabbim başka bi yerden kolaylıklar muhakkak sağlıyor...
Allah yar ve yardımcınız olsun...!
Allah sizinde yardımcınız olsun. Tüm nimetlere Hamdolsun hocam
Senin ki biraz şey gibi olmuş hocam loto'dan yüklü para vurup aynı parayı kumarda kaybettikten sonra bunu metafizik inançlara yorarak kendini rahatlamak gibi bir şey. Sen haram olduğu veya havadan geldiği için değil o parayı gidip borsa kumarına balıklama daldırdığın için değerlendirememişsin bu çok net.
Hocam onun parasıyla yapmadım ki bunları yanlış anlamışsınız. Genel olarak manevi yönden görüş istedim. Maddi durumum şükür iyi sadece ilk yorumdada belirttim küçücük bir seyden sonra ardı arkası kesilmedi. Galiba banada haram yaramıyor.
eh arkadaşım tamam işte, sen de söylüyorsun... bunlar başına hep parasızlık yüzünden geliyor. aylık birkaçyüzbin lira gelirin olsaydı, üç beş evden kira gelirin olsaydı, borsada alıp da unutacağın bir veya iki milyonun olsaydı, "amaan zatat olsun farketmez nasılsa yükselir" diye bekleyecek durumun olsaydı... bir ihale kapıp yükümlülüklerini bitirme gereği bile duymadan, cebinden tek kuruş çıkmadan para alıp nereye koyacağını bilemeseydin...
yani paran olsaydı....
bunların hiçbirisini yaşamaz, yaşasan da kafaya takmaz, çekiliş falan olaylarına gözünü bile çevirip bakmaz, forumda para kovalamazdın.
huzurlu olurdun...
açtığın post'lar "bodrumda yapacak şey yok mu çok sıkıldım" şeklinde olaiblirdi. o da illaki r10'da gezinecem diye takıntın varsa...
yada yanlış anladın belki... para mı huzur mu derken bahsedilen para öyle birkaç yüzbin lira falan değil...
Reisim selamlar burdan gelen para ancak sigara alabilirim r10 benim hobim. Burdan para filan beklemiyorum. Ama aylık bi kaç yüz bin fikri benimde aklımda yok değil. 😀