realking adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Babamin bir arkadaşı arabasini benim ustume yapmak istiyor, fakat o kullanacak. Yani araba benim ustume olacak fakat sahibi o olacak. Surekli israr ediyor, sizce ne yapmaliyim?
Sakın yapmayın. Babanıza bile referans olurken 2 kere düşünün bu konuda.

1) Alkollü yakalanırsa size ve aracı kullanana ceza yazılacak. -Ceza önemli değil üç beş kuruş için beni dolandırmaya kalkmaz dediniz. O zaman 2.maddeye geçelim

2) Oldu da kaza yaptı, aracın hasarlarından siz sorumlusunuz. -Hasar önemli değil, benim üstümdeki araba zaten sorun değil ama karşı tarafta hasar varsa, adam ödemeyi reddederse gerekirse arabayı satar öderim yine de borca girmem dediniz. O zaman 3.maddeye geçelim

3) Sürücü arabayı kullanırken kaza yaptı, yanındaki yolcu veya karşı taraftaki arabayı kullanan sürücü yaralandı/vefat etti

İşte bu vakit sizi ne araba ne o adam kurtarabilir. Adam arabadan vazgeçer kayıplara karışır. Ancak ehliyetine ceza alır. Ama ruhsat sahibi siz olduğunuz için o saatten itibaren bütün ceza ve suçlardan siz sorumlusunuz. Trafikte bunların yaşanması için kaç ay/yıl gerekli? Sizce değer mi buna?