Olaylara beyaz veya siyah olarak bakmak hatalı kararlara sebep oluyor.

Bazı platformlara sansür uygulanması toplum psikolojisinin ve ahlakının zarar görmesini bazen de terör propagandalarının daha geniş kitleye ulaşmasını engelliyor.

Tabi bazı durumlarda ise pastebin gibi platformların engellenmesine de sebep olabiliyor. Hatta github dahi bir dönem engellendi.

Sansür uygulamalarının kesinlikle siyasi çıkardan uzak, toplum üzerindeki etkisi düşünülerek uygulanması gerekiyor. Öncelikle bu mekanizmanın kurulması ve suç unsuru kesin bir şekilde belirlenmediği durumlar uygulanmaması gerekiyor.

Mahkeme kararı çıkmadan tedbir amaçlı engellemelerin kalkması gerekiyor.

Çocuklar konusuna gelecek olursak çocuğum olmadan önce "doğurmakla anne/baba olunmuyor" derdim ancak çocuğum olduktan durum değişti. Hiç bir anne baba çocuğunu 7/24 takip edemez. Beş dakikalık işin vardır Ceviz Adam şarkısını açarsın, yeterki sıkılıp ağlamasın ve başına iş açmasın. Sıradaki video "GERÇEK HAYATTA KATİL PAYLAÇONUN SONU" Aynı şekilde sen o tür platformlardan çocuğunu uzak tutarsın, arkadaşının anne babası umursamaz çıkar. İkisi oyun oynuyor zannederken bir bakarsın o platformlarda takılıyorlar. Tabi bu açıdan yasaklanması değil, moderasyonun daha sıkı tutulması, devlet tarafından müdahale istenildiğinde şirketlerin umursamaz şekilde davranmaması gerekiyor.

Çok vaktim olmadığı için daha detaylı yazamıyorum. Umarım anlaşılmışımdır.