90 ların çocukları için, Demet Sağıroğlu - Arnavut Kaldırımı klibine bir bakış atmak istedim..

çok beklentim yok, 3-5 kişi bile hislerimi paylaşsa yeter =)

@Ademerdogan; abi sen büyüğümsün, belki çok ortak noktamız yoktur ama kısmen de olsa bence anlarsın beni

• çürümüş bisikleti görünce, bisikletime olan ilgim ve alakam çok artmıştı.
  • kısa saçlı kadın mı olur diye sormuştum kendime; oluyormuş demek ki =) faulleri de çok şıktı açıkcası, özenmiştim ve taklit etmeye çalışmıştım, fakat öğretmene çekmek için bir avantaj sağladığını farkedince vazgeçmiştim…
  • piyanonun ne oldugu elbette biliyordum ama bu kliple ilk kez dikkatimi çekmişti, kadın adamın kafasını piyano tuşlarına vuruyor abi nasıl dikkat çekmesin =) piyano farkındalığı orada başladı yani, tabi hiç çalmadım ama, o klipten sonra saygım artmıştı.
  • yıllarca bisiklet sürdüm, pek çok kez önümde arkamda hep erkek arkadaş taşıdım, meğer kız da taşınabilirmiş, karşı cinse dair vizyonum bu kliple arttı, meğer bisiklet nelere kadirmiş abi!
  • elma şekerini ilk gördüğüm, ilk öğrendiğim, ilk canımın çektiği andır ( tahmini 8-10 yaş aralığındaydım, ilk elma şekerini ise 19 yaşında yedim, yani 10 yıldır elma şekeri benim için bu klipten ibaretti, o nedenle bende yeri ayrıdır bu klibin)
  • arnavut kaldırmı kelimesini ilk kez öğrendim, gerçi hala tam olarak bilmiyorum, eşim mimar sanırım ona güveniyorum bu konuda, o kesin biliyordur =) benim için kaldırım, kaldırımdır abi arnavutu bilmem nesi yok!
  • Klipte üniformalı abimiz asker mi polis mi nedir bilemedim ama şarka gidiyordu galiba, aşkı başka kliplerde öğrendim de, meslek münasabityle ayrılığı bu klip öğretti =)
  • dansın yaşı yokmuş, dans sahnesine dikkat ederseniz küçük erkek ve kız cocugu da dans ediyordu, o sahnede kendimi o erkek cocugunun yerinde dans ederken hayal ederdim….
  • ilginç danslar vardı, bizim oranın düğün havalarına benzemiyordu; müzik gibi danslar da değişiyordu… ilginç tarafı ise klipteki danslar gerçekten çok ilginçti =) bu kliple kendi dans figürlerimi ilk kez keşfetmiştim, çünkü gördüm ki dans aslında çok özgürdü!
  • bunların haricinde kelime ve giyim dağarcığıma kattıları da cabasıydı =) ama o kadar detaya girmeyeyim şimdi…
  • bir de o yaşlarda algılamadıgım ama şimdi klibi izleyince farkettiğim bir detay var:
"Çocuklar, sizin sandığınız kadar çocuk değildir, onlar aslında her şeyin sizden çok daha farkındadır, çünkü algıları çok daha açıktır"

https://www.youtube.com/watch?v=bdso4qwyul0