Bu makale 6 benzersiz özelliğini tanıtacak. Bu özellikler GPT-4'te eksik veya eşsiz. ,

1. Doğru görsel arama

Gemini Pro, dünyanın en büyük görsel arama motoru olan Google Görseller'i entegre ederek görsel arama yeteneklerini Google'dan daha güçlü hale getirir. Örneğin, aşağıdaki istem sözcüklerini giriyorum:
Alıntı
Prompt: close-up aerial view of a woman's hands holding a plate of colorful dim sum
Prompt: Elinde renkli atıştırmalıklarla dolu bir tabak tutan bir kadının yakından havadan görünümü

2. Öğeleri resimlere göre arayın

Mobil sabit disk fotoğrafını , Gemini'ye yükledim ve aşağıdaki istemi yazdım:
[QUOTE][
Prompt: Share the Amazon selling price for this item and include a link for purchasing it.
İpucu: Ürünün Amazon satış fiyatını paylaşın ve ürünü satın almak için bir bağlantı ekleyin.
/QUOTE]

Daha sonra Gemini, verilen fiyat gerçek fiyattan farklı olmasına rağmen aynı sabit disk için bir Amazon bağlantısı bulmamda bana yardımcı oldu. Ayrıca bana aynı ürün numarasına sahip bir ürün bulamadığımı da hatırlattı. Elbette her ürün numarası farklıdır.

GPT-4'ü denedim ama Amazon'a link veremedim.

3. Gmail Asistanı

Gemini aynı zamanda Google Mail için de harika bir yardımcıdır. Bununla bir e-posta yazdıktan sonra, onu doğrudan Gmail'de düzenleyebilir ve gönderebilirsiniz; bu çok kullanışlıdır.
Alıntı
Prompt: Draft an email to my recruiter to accept the Social Media Manager job offer and negotiate a later start date
İpucu Kelimeler: İşverenime, sosyal medya yöneticisi iş teklifini kabul eden ve daha sonraki bir başlangıç tarihi için pazarlık yapan bir e-posta taslağı hazırla

"Gmail'de Taslak (Gmail'de Düzenle)" altındaki düğmeye tıkladığınızda Gmail, gövde metni zaten içinde olacak şekilde açılır.

Buna ek olarak, e-postanın içeriğini özetleyebilir.
Alıntı
Prompt: Summarize my recent emails from Reddit.
İpucu: Redditten Gelen son maillerimi özetle.

4. Youtube Asistanı

Dünyanın en büyük video sitesi olan YouTube'un da sahibi Google'dır. İkizler burcu bu avantajı temsil ediyor. Youtube videolarını bulmak veya özetlemek için kullanmak çok uygundur. Bu GPT-4 ile karşılaştırılamaz. ChatGPT eklentisi VoxScript de harika olsa da Gemini kadar kullanışlı ve akıcı değil.

Alıntı
Prompt: I bought a fiddle leaf fig plant, find me YouTube videos of how to take care of it
İpucu: Bir keman yaprağı incir bitkisi aldım, bana nasıl bakılacağına dair YouTube videoları bulun

Gemini videoları çok hızlı bir şekilde bulmakla kalmıyor, aynı zamanda onları doğrudan Gemini sayfasından da izleyebilirsiniz ki bu da çok kullanışlı.
Video özeti işlevi de çok hızlı ve güçlüdür.

5. Süper İnternet Araması

Gemini, Google arama motorunun tüm avantajlarından yararlanır. Google'ın ana işi Google arama motoru aracılığıyla reklam satmaktır. Büyük modellerin bilgi arama yetenekleri Google arama motoru için bir tehdittir. Ancak bu kez Google uyandı ve Gemini'nin piyasaya sürülmesi şüphesiz "sarayda bıçak sallamak" anlamına geliyor.
Google arama motorunun lütfuyla Gemini'nin İnternet arama işlevi çok güçlüdür. GPT-4, Bing arama motorunun yardımıyla temel İnternet aramalarını da gerçekleştirebilse de Gemini ile karşılaştırıldığında çocuk oyuncağıdır. Yalnızca yavaş olmakla kalmıyor, aynı zamanda karmaşık arama görevleriyle karşılaştığınızda da duruyor.
Aşağıdaki iki örneği inceleyin.
Alıntı
Prompt: Create a table summarizing the specifications, prices, and links to Amazon or BHPhoto for three cameras: Canon EOS R50, Nikon Z 50, and Sony a7 iv.
İpucu: Üç fotoğraf makinesinin özelliklerini, fiyatlarını ve Amazon veya BHPhoto bağlantılarını özetleyen bir tablo oluşturun: Canon EOS R50, Nikon Z 50 ve Sony a7 iv.

Tablonun altında ayrıca bir düğme bulunmaktadır.Tabloyu Google E-Tablolar'a aktarmak için bu düğmeyi tıklayın.

WebPilot ağ eklentisi etkinken GPT-4 bu görevi tamamlayamadı.

6. Yaşam Dostu

Gemini, Google Haritalar, Google Flights ve Google Hotels'i entegre eder ve harika bir akıllı yaşam asistanıdır.
Alıntı
Prompt: The pipe under my sink is leaking and I need a plumber. Show me plumbers in my local area.
İstem: Lavabomun altındaki boru sızdırıyor ve bir tesisatçıya ihtiyacım var. Bana bölgemdeki tesisatçıları göster.
Gemini benim için tesisatçıları listelemekle kalmadı, aynı zamanda onları Google Haritalar'da da işaretledi.

Özetle

ChatGPT 3.5 ile karşılaştırılan bir ürün olan Gemini Pro'nun performansı etkileyicidir. Google bu sefer gerçekten çok çabaladı! Google Brain ekibi ve DeepMind'ın entegrasyonundan sonra büyük bir yetenek avantajına sahipler. Arama motoru ve bilgi işlem kaynaklarıyla Google'ın OpenAI'yi yakalaması bekleniyor. Gemini Ultra'nın performansını sabırsızlıkla bekleyelim!