Hocam sen bu vücuda nasıl girdin? Ne oldu da bu vücudu yönetebiliyorsun? Nasıl oldu da bu vücudu hareket ettirebiliyorsun. Ne oldu da atıyorum 19XX yılında dünyaya geldin? Nasıl oldu da bu vücuda girdin? Bunları açıklayabilir misin ? Yani ortada maddeden başka bir şey olduğu gerçek. Fakat bu organlarımızdan bağımsız bir şey. Sanki bir ruh üflenmiş bedene.
Bu vücudu yöneten bir insan, robot da değil. Robot olsaydık bile hissetmezdik sadece belirli programlandığımız şeylere odaklanırdık. Fakat bu halimizle hem kendimiz yönetiyoruz, hem de sadece bu vücudu yönetebiliyoruz. Beyin bir makina. Tamam duygu ve düşünceleri gerçekleştiriyor. O zaman beyinde öyle gizli bir bölüm var ki buraya ruh üflendi. Diğer türlü robottan farkı olmazdı kişinin. Yönetemezdik, hissedemezdik ruh olmasaydı kısaca. Veya yönetirdik ama hissedemezdik. Burada hissetmek ve yaşamak kavramlarının bilimsel açıklaması yok diye düşünüyorum.
Hocam tam olarak neyi savunuyorsun çok merak ettim, Deist misin? Yani herhangi bir yaratıcı gücün varlığını mı savunuyorsun? Böyle ruh üflemeli bedene göndermeli bir şeyler diyorsun ama hususi olarak bir dinin Tanrısının bunu yaptığını zaten ispatlayamazsın, o halde herhangi bir Tanrı var diyorsun değil mi? Cem Yılmaz esprisi gibi beni sizler yarattınız, özellikle şu bölge var etti beni diyemiyorsunuz yani. Siz bir Tanrının varlığına kesin inanıyorsunuz, ben ise varlığına ihtimal veriyorum yani Deistler ile Agnostikler kısmen benzer noktalarda zaten. Teist argümanları ispatlanamadığı için özellikle 4278 numaralı dinin müstakil Tanrısı beni yarattı diyebilenini ve bunu ispatlayabilenini görmedim. Eğer bir teist iseniz argümanlarınızı deistlerden ayrıştırmalısınız, deizm argümanı ile teizm savunusu yapamazsınız, ikna edici olmaz.