Özellikle ülkemizde liberalizm ve serbest piyasa algısının saçma olması, insanlarında çok kötü olmaları yüzünden kimsede pek birşey bilmediği için, simsarlık alır başını gider böyle.

Kar etme zarar etme hakları yoktur, Arz ve talep meselesi değildir, Kimse istediği fiyattan satışı yapamaz.

Ürün ikinci else yani kullanılmışsa, kullanıldığı gün başına saat başına onun bir kriteri vardır. O kritere göre aşınma ve eskime, kullanım ömrü ve bir çok gerekçeden dolayı ürünün fiyatı düşer.

Medeni ülkelerde bunu yapamazsınız hapse bile girebilirsiniz, ama Medeni olmayan bir ülkedeyseniz ve aksine böyle yapmazsanız cezalandırılırsınız. Hatta insanlar sizi, böyle yapmadığınız için azarlar.

Bu arada bugün bende 2k değerinde, alışveriş yaptım. Bahsettiğim şu batarya klavye power flex kablosu bunları almıştım. Sıfır lakin dün yoğunluktan sipariş geçemediğimde fiyatı 300 lira daha azdı. Dün gece sipariş geçtim fiyatı bir anda 300 lira artmış.
neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Böylelerine en başta devlet dahil hiçbir yaptırım olmadığı için rahat rahat takılıyorlar. Hadi elektronik ürünü geçtim ama otomobiller de bile bu var. Rakam yükseldikçe makas aralığı da artıyor. Sen sıfırını 800 bine almak varken ikinci eli 900-1 milyona almaya zorluyorlar. Ve herkes senin dediğin gibi yapsa boşver alan alsın deyip tepki göstermezse bu işin tadı kaçar.