Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sahibi olmadığınız domainden nasıl davalık oluyorsunuz hocam onu anlayamadım
Hocam 2 yıl önce bir ifadeye çağrıldım. Gidince sorunun telif haklarıyla ilgili olduğunu söylediler bende telifle ilgili ne yaptım diye düşündüm durdum orada. O arada polis arkadaşlar dava dosyasının çok büyük olduğunu açamadıklarını ve telifle ilgili bir sorun yaşayacağım konu olup olmadığını sordu.
Bende epey düşündükten sonra 5-6 yıl öncesinde youtubeye bir kaç fragman yüklemiştim onlar geldi aklıma onlarıda yükleyince gelen teliflerden hemen kaldırdım 1-2 gün bile yayında kalmadı. Onlardan bahsederek bir ifade verdim.
Bir film sitesi domainiyle beni oradan ilişkilendirip davayı sürdürmüşler. Hatta bir kaç belge de verdiğim ifadede bulunan Youtube ile beyanların dava dosyasıyla ilgili yoktur demelerine rağmen aynı bilir kişiler hiç bir delil bulunmayan dosyada benim suçlu olduğuma kanaat getirmişler.
Ne bir eşleşen IP adresi mevcut ne domainin bana ait olduğuna bir kayıt ya da benim sahibi olduğum sunucular da barındığına dair bir kanıt kayıt ortada yok. Bunu kendileri de dosyalarda belirtiyorlar. Ama sonuç diye bir kısım var orayı okuduğumda.
Bahsi geçen suçu işlediğime ve bahsi geçen filmleri yine bahsi geçen sitede yayınladığıma 2 farklı bilir kişi karar vermiş delirmek üzereyim resmen.