Efendim, beleş meleş tornavidadır tornavidayı bilmek 5000 lira falan ben anlamam öyle şeylerden, o kadar zihniyetimiz bozulmadı çok şükür.
Bu yüzden madem buraya konu açtınız, size yardımcı olmak boynumun borcu olsun.
Birincisi servislere çok dikkat edin arkaplanda çalışan, paket çözümler kullanırsan monitör appletleri gibi gereğinden fazla kaynak tüketirler. Boş yere meşgul ederler. Bu çekirdeklerde park sorununa neden olur, ayrıca çekirdekler hep yüksek kaynak tüketir. Bu yüzden hangi işletim sistemi kullanıyorsunuz bilmiyorum CentOS olabilir Ubuntu olabilir RedHAT olabilir. Arkaplanda çalışan servisleri systemd özellikle iyice inceleyin, gereksiz servisleri kaldırın bitsin gitsin.
Çünkü bu servisler aynı zamanda DDOS Bruteforce gibi ataklarda bant genişliği sömürülürken süreçlerin askıya alınmasını engelleyecek kadar meşgul ederler. Sonunda sunucu yanıt vermez bu zombi süreçlerden dolayı. Bu yüzden optimize edilmiş servislerle sunucuyu kullanmak en mantıklısıdır.
İkincisi minimal ve olabildiğince az ve en stabil sürümlerin olduğu sunucu çözümleri tercih edin, mümkünse SSH üstünden işleri halletmek en iyisi.
Kodları ayrıca inceleyin, ve gereksiz yere döngü açık zaafiyet Vulnarable Exploit ve dahası gereksiz yere kaynak tüketimine neden olacak kadar gelişigüzel yazılmış kodlar yerine, oldukça stabil yazılmış olanları tercih edin.
Ve en önemlisi şu LTS extended Long stable release gibi şeylere çok dikkat edin, sayfalarını ziyaret edin ve size güven verdiyse öyle kullanınız.
Birde bunun imajını almanız yada bir server applet olarak kullanmanız, size büyük kolaylık sağlar. Saniyeler içinde bir gün yeni bir sunucu açmanız gerektiğinde anında yaparsınız.
Sunucuya gözünüz gibi bakın yani.
2.3.1 den önceki sürümde bir açık yüzünden kdevtmpfsi bulaştı ve mecbur sunucuyu formatladık. Şimdi de aşırı mysql çıktı. Bir güncelleme yapıp bakacağım.
Sağol hocam şu anda düşünmüyorum.