ejder024 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diğer kısımları tam okumadım, ilk okuduğum yer burası ve şaşırdım. Bunları neye göre söylüyorsunuz ?
İnsanın kalbi ile sevmediğini nasıl anladın ?
Kalp kan pompalamaya yarayan bir organdır. Duygu ile arzu ile fikir ile hiç bir alakası yoktur.
Yazının tamamını okursanız örnekleri verdim.

Kalp ve damar hastalıkları diye bir tıp uzmanlığı var. Bu adamlar gönül yarasını değil kanın bedendeki dolaşımı ile ilgileniyorlar.

Beyni hastalanan bir insan akıl hastası oluyor. Kişiliği duyguları karakteri tavırları değişiyor. Ama kalbi hastalanan bir insanın kişiliği karakteri duygusu aşkı değişmez.

Yani kalp kastan meydana gelmiş bir pompadır. Sevmek, üzülmek, sinirlenmek ve tüm diğer duygular ve düşünceler beyinde oluşur.

Başka bir arkadaş da güneş her gün doğuyorsa düzen vardır demiş. Kendi 70 senelik hayatı ve 300.000 senelik homo sapiens tarihine bakan için güneş hergün doğuyor gibi görünebilir. Ama 5 milyar yıl önce güneş doğmuyordu 7-8 milyar yıl sonra da doğmayacak genişleyip dünyayı yutacak. Evrenin içinde nasıl toz tanesiysek bizim düzen sandığımız döngüler de kozmik zaman içinde mikro saniye gibi. Bir gün güneş dünyayı yutacak. O dönemde andromeda galaksisi samanyolu galaksisi ile çarpışacak. İnsanlık becerebilirse başka yerlere göç etmiş ya da yok olmuş olacak ama kıyamet falan kopmamış olacak.
Bunları nereden biliyorsun diyenler çıkacaktır. Sen yarın sabah güneşin doğacağını nereden biliyorsan orada biliyoruz. Gözlemlerimizle döngüleri analiz edip bir sonraki adım üzerine beklentiyi kuruyoruz.