Kim neye zorluyor ? 0'Ina ulaşamadığın için 2.elini alıyorsun , anlamadığınız nokta o
Olaya şu açıdan bak birde , Ben bir ürün alacaksam 6 ay beklemem 0'ı kadar para verir 0 kadar temiz olan 2.eli alırım. Benim almama niye engel oluyorsun ? Ben 6 ay 1 yıl 0 araç beklemek zorunda mıyım.
Ha oldu ki engel oldun yine bir şey değişmez 0 araçları alanlar alır satan olmaz ben gider yine 0 kadar temiz olan 2.el aracı olabilecek en uygun paraya alırım ve talep olduğu ve satış olmadığı içinde 3-5 ay kullanıp yine aynı paraya veya daha üstüne geri satarım çünkü talep var. Fiyatı yine düşmez artar.
Bak örnek vererek açıklıyorum.
0 Araç 900 bin ise sen 2.eli 900 binden yukarı olamaz dedin diyelim
Ben 0 kadar temizi 899 bine alırım
0 olan araç 6 ay sonra döviz vs derken 1.3m TL olur
Benim 899 bine aldığım araç ise 5 ay sonra talep yetişmediğinden dolayı 1.2m civarı olur , 6 ay kullan 300bin üstüne koy Allah bereken versin ?
Burada ne engellendi söyler misin ?
Bu durumlar anca ekonominin sabit olmadığı ve arz-talep dengesi bozuksa olur.
Bu 2.el 0'dan pahalı olayı ekonomi bilgisi olmayan halkın saçmalıkları başka bir şey değil.
Hocam senin aldığın aracın piyasası enflasyon yüzünden yükselince sen kâr etmiyorsun. 900k aldığın aracı 6 ay sonra 1.3 milyona satsan ve o 1.3 milyon ile benzer özelliklerdeki aracı yine 900 e alsaydın o zaman kâr derdim. Burada ki demek istediğim olayın arz talep ile alakası yok, tamamen insanların açgözlülüğü ve kendilerini uyanık sanması. Ve sadece kendi mallarını değerli görmesi. Alırken her yerden para kırmaya çalışırlar satarken toz kondurmazlar.