Her ne kadar 36+ gün de ulaşacak desede bana 1 hafta içinde geldi. Ben ledger nano x aldım. Resmi websitesi üzerinden sipariş verdim. Her ne olursa olsun Amazondan veya bir başka e-ticaret sitelerinden sipariş etmezdim.
sebebi geçenlerde bir youtube videosu altında biri yurtdışı amazondan sipariş verdiğini ama kriptoları yükledikten 15 gün sonra cüzdanında ki kripto paraların çekildiğini fark etmiş ve çok dikkat ettiğini gizli 24 kelimeyi online yerde ve kimselerin görmeyeceği şekilde muhafaza ettiğinide belirtmiş. Kısaca adamın canı yanınca her yere yazıp durmuş bir çok video altında yorumuna denk gelmiştim.
Bu arada satın aldıktan sonra Ledgeri kurup 24 kelimeyi edindikten sonra yeniden sıfırlayarak yeni 24 kelime edindim batta bunu bir çok defa tekrar ettim. Sebebi her ne kadar resmi websitesinden sipariş vermiş olsamda, kötü yazılım yüklenme ihtimali üzerine tedbir amaçlı bunu yaptım. Son kurduğum ve aldığım 24 kelimeye ait cüzdana bir kaç küçük doge xrp felan gönderdim. Daha sonra tedbir amaçlı kontrol etmek için cihazı sıfırlayıp 24 kelime ile kurtarmayı denedim ve girdim baktım sorun yok sonra kullanmaya başladım.
Kullanmaya başladım derken aslında içine denemelik küçük şeyler attım bıraktım. Aslına bakarsanız naçizane fikrim satın aldıktan sonra şu kanıya vardı; Aslında bilinen bir çok borsada üyelik açılmış olsa örneğin Binance,gate io, mexc, coinbase, crypto com, paribu, btcturk, kucoin gibi 5-10 arası borsada üyelik açılsa ve bunları 2 faktörlü doğrulama ile hesaplar sağlamlaştırılmış olsa hatta bunun için fiziki (yubikey) doğrulama kullanılmış olsa, bu şekilde hem hesaplar dah güvenli hem kafanız daha rahat olur diye düşünüyorum. Sonuçta ledger alsanız da bazı oseun yaşayanları düşününce ona karşıda bir şüpheli oluyorsunuz ve yine içiniz rahat etmiyor. Ama söylediğim şekilde borsalara kripto varlığınızı böldüğünüzde riski en minimuma indirgemiş oluyorsunuz.
ilaveten yurt dışından sipariş verdiğinizde size Fransa üzerinden ürün geliyor. 900 e yakın da gümrük vergisi çıkıyor, ürünü kargocu teslim ettiğinde gümrük vergisini sizden tahsil ediyor.
Son olarak şu dönemler bir başka taşınabilir çevrimdışı cüzdan ilgimi çekmeye başladı adı Tangem kredi kartı gibi görünme sahip kurulumu kolay ve fiyatı oldukça uygun onu da araştırın derim.