digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Başka bir arkadaş da yazmış yaratıldık diye.
Biz yaratılmadık. Biz doğduk.
Biz annemizin yumurtasını dölleyen babamızın spermi ile ortaya çıkan hücre büyümesi ve metabolik sürecin sonunda dünyada varolan atomları bu yeni metabolizmanın içerisine alınması ile oluştuk.
Şahsiyet zeka ve karakter de içinde bulunduğumuz toplumda görüp taklit ettiğimiz şeyler, ruh diye bir şey olsaydı hayatında hiç insan görmemiş bir insan da insan olabilirdi.
Gelişimde kritik dönemler vardır, bizi insan yapan bazı yetenekleri belirli yaşlara kadar kazanabiliriz, o yaştan sonra o yetenekleri kazanamaz ve özürlü oluruz.
Yani hayatında hiç insan görmeyen bir çocuğun zekasının asla gelişemediğini ve bir orangutan seviyesinde kaldığını biliyoruz.
Biz metabolik, psikolojik ve sosyolojik süreçler sonunda ortaya çıkan şuurumuzu ilahi bir ruha bağlıyoruz.
Ama böyle bir ruh olsaydı sosyalleşmeyen ya da yanlış sosyalleşen, eksik beslenen ya da bazı özel kimyasalları alan insanların davranışı ve karakteri değişmezdi yaratılan ruhtan standart gelirdi.
Ruh olsaydı alkol haram olmazdı. Demek ki bedeni ruh değil madde ile etkileşime giren ve kendisi de maddenin elektro kimyasal reaksiyonları ile çalışan beyin yönetiyor.

Yani insan 2 hücreden ortaya çıkan bir tekamül ile insan haline gelir.
Yaratılma yoktan var etmektir tekamül ile ortaya çıkmak değildir.
İnsanlar yoktan varolmadılar. Dinler de insanların yaratıldığını değil Adem ile Havva nın yaratıldığını söylüyor.
Diğer insanlar yaratılmadı doğdular.
Ve sen eğer İsrail'de Yahudi bir ailede doğsaydın aynı bugün islamı savunduğun gibi yahudiliği savunacaktın.
Yani bugün tüm dinleri ayrıntılı araştırmış da en doğru dini bulmuş gibi konuşan bir çok arkadaş sahip oldukları imanın piyangodan çıktığının farkında değiller.
Brezilya'da doğsaydı koyu katolik olacak insanlar ortadoğuda doğdukları için cennete gideceklerini Brezilya'daki katoliklerin ise araştırıp doğru dini bulmaları gerektiğini düşünüyorlar.

İmanın ve dinlerin bu kadar yaygın olmasının sebebi bile evrimsel olarak avantaj sağlaması.
Bir dine sahip insanlar daha iyi organize olurlar, daha çok ürerler, sosyal düzenlerinin devamı için hayatlarını vermeye daha isteklidirler ve ölüm stresi ile daha iyi başa çıkarlar.
Bu da soylarını dava verimli devam ettirerek çoğalma ve çoğaldıkça dinlerini yaymak için yeni bölgeleri fethetme için güç sağlar.
hocam düşüncenize saygı duyuyorum ama kısmen katılmıyorum.
verdiğiniz örneğe göre sadece görerek-taklit ederek gelişiyoruz. görmeseydik orangutan olurduk diyorsunuz (kısaca yazıyorum) Ama bir orangutana baktığınızda ellerini kullanıp muz soyup yiyebiliyor. Hatta bir örnekte kendimden vereyim. yeni doğmuş bir kuşum vardı, kuşçudan aldığımda kardeşleri dışında kimseyi görmedi. Yanına bir dişi kuş aldım, hiç çiftleşen kuş görmemesine rağmen çiftleşti. nereden öğrendi bunu? yani aslında küçümsediğiniz canlılarda da inanılmaz bir mucize yok mu?