affiliate - referans olarak bir işyapılabilir mi? Komisyon karşılığı yönlendirme vb. Bunun içinde aynı şartlar geçerli mi ?
2024 kanun ve kurallarını araştırmadım.
ANCAK , maalesef ki Affilate programı olarak hiçbir belgeli firma bu konuya dahil olmuyorlar.
zaten Post-Get sorguları almak için siteleri inanaılmaz derecede yavaş olurken haricen affilate girmek onlar için hem Xss saldırıları hemde olası çift koltuk satma vb gibi risler olduğu için kimse bu işe yanaşmıyor.
bir keresinden ben ciddi ciddi gidip adamlara sormuştum böyle bir işe dahl olumusunuz diye ;
aldığım cevap şu idi : " ben milyon yatıracam bu firmayı kuracam , sen kıçı kırık site yaptın diye benimle aynı işi yapacan öyle mi ...." adam haklıydı.
yani bunun şunu gibi düşün : neden trendyol sana affilate vermez , aynı soruyu bu truzim firmalarına sormuş varsay.
yani milyon milyon para yatırılmadığı müddetçe kanunen kimse bilet satamaz....
kaldı ki , koskoca otobüs bilet satışı üzerine ciddi olarak sadece obilet var , bi de en uygun var. (bir kaç daha var...)
yada YHT neden sadece (bazı firmalarda sattığını söylüyor) kendi bünyesinde satıyor.... truzim işi çok karmakarışık. borsa gibi saniyelik işlem al-ver gerekiyor.
düşünsene TR genelinde yüzlerce bayi var İstanbuldan Konyaya 12:00 da gidecek otobüsde 42 koltuk var, konyada 5 milyon insan istanbulda 17 milyon insandan binlercesi 42 koltuktan birini almak için sorgu yapıyor...