interaktifhzmt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benzerini 2 sene önce biz yaptık , projeyi çöpe attık

NEDEN ???

Öncelikle otobüs ve uçak bileti satman için (ARACI FİRMA OLARAK) senin TÜRSAB belgen olması gerekiyor. (Türsab ne bilmiyorsan netten araştır)

Türsab belgen olması için de LTD şirketinin olması gerekiyor.
LTD şirketinden sonra eli ayağı düzgün minumum 100 metrekare dükkan açma koşulu var.
ofisini açtıktan sonra Türsab Kokartlı bir truzim yetkilisi sigortalı işte çalıştırman gerekiyor.

Gelelim maliyetlere : 2 sene öncesinde (2024 fiyatları bilmiyorum) türsab belgesi 250K+ civarı bir fiyata veriliyordu
türsab kokartlı bir yetkili 2 sene önce 3X asgari ücrete çalışıyordu + ssk+yemek+masraflar vs vs vs
LTD şirketi kurma masrafları belli
Bilet satacağın için truzim acentası olmak koşulu , türsab koşulu ile beraber 2 sene önce benden 750K civarında bloke teminat yatırmam söylenmişti.

hesapladığımda vira Bismillah açayım dediğim site bize 1M+ maliyete denk geliyordu. sonuç olarak proje çöpe atıldı.

yani kısacası site yapmak çözüm olmuyor. o yüzden parmakla gösterilecek kadar firma var. zaten hepsi de birbirine bağlı...

o yüzden iyi araştır derim.

Ha bunlar bana vız gelir tırs gider dersen , çok ciddi adli para cezaları ve tazminatları da hesaba katmanı tavsiye ederim.
Bana birşey olmaz deme , bir bilet müşterin arıza çıkartıp iade-değişim vs vs vs yapmak istediğinde firman patlıyor

paran varsa resmi kısımları hallet ve bol kazançlar , paran yoksa başka projelerde bol şans.
affiliate - referans olarak bir işyapılabilir mi? Komisyon karşılığı yönlendirme vb. Bunun içinde aynı şartlar geçerli mi ?