neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kâfirler: “Allah, ölen kimseyi bir daha diriltmez!” diye var güçleriyle yemin ediyorlar. Hayır, elbette diriltecek! Bu, O’nun gerçekleşmesini üzerine aldığı kesin bir sözüdür; fakat insanların çoğu bunu bilmez.
Nahl / 38. Ayet

Eğer ki müslümansanız ve böyle düşünüyorsanız imanınız tehlikededir. İslamiyette teslimiyet en önemli husus. Çünkü Allah'ın varlığına kalben inanır ve onun gösterdiği yoldan giderseniz içinizde huzur olur, şüphe değil.

Bazı şeyleri sorgulamak yanlış değil ama zaten bizim yol haritamız, kitabımız var. Bir kez Kur'an-ı Kerim okursanız çoğu şeyin cevabı orada var.

Hepimiz zamanı gelince bu dünyadan göçüp gideceğiz. Burası sadece kısa bir durak. Asıl ebediyen yolculuk diğer tarafta başlayacak. Allah hepimize ölümün bile hayırlısını versin.
Hocam müslümanım ama Kuran da bazı ayetler kafamı gurcalıyor. Bir de tek mesele inanmak ya da inanmamak. İyi insanlar cennete, kötüler cehenneme gitse benim aklıma göre daha mantıklı geliyor mesela. Görmediğim şeylere nasıl inanayım. Hz. İbrahim bile kalbini inandırmak için AllahTAN mucize istemiş :

"İbrahim de bir zaman: "Rabbim, ölüleri nasıl dirilttiğini bana göster!" demişti. (Allah); "İnanmadın mı?" dedi, (İbrahim): "Hayır (inandım), fakat kalbim kuvvet bulsun diye (görmek istiyorum) dedi. "O halde kuşlardan dördünü tut, onları kendine çek (kendine alıştır), sonra her dağın başına onlardan bir parça koy. "