Merhaba. Umarım bunu ciddi düşünerek atmadınız. Çünkü liste son 1.5 aydır o fiyatlardan buybox almamış. Arkadaşlar arbitrage böyle bir şey değil. Evet Amazon'da arbitrage iş modeli var fakat kesinlikle böyle yapılmıyor. Arbitrage genellikle com to ca, com to uk, com to bae, com to au, şeklinde yapılıyor. Kimsenin com dan alıp com da satarak sürdürülebilir bir ticaret yapabileceğini düşünmüyorum. Size gerçek bir arbitrage örneği atıyorum. Merak ettikleriniz ve sorularınız için yazabilirsiniz.
https://www.amazon.com/Bonide-Produc...s%2C300&sr=8-1
(Deliver kısmına 34101 yazabilirsiniz)
https://www.amazon.co.uk/Bonide-Prod...2124141&sr=8-1
(Buraya da Londra posta kodu olan E1 7AA yazın)
Gelin şimdi analizimizi yapalım. Ürünün maliyeti 10 dolar yani 8 pound bu ürün hafif bir ürün yaklaşık 2 2.5 dolar da bir ara depo maliyeti olacaktır. Amerika dan Londra deposuna ulaştırmak için fnsku labellar vs için. Maliyetimiz düz hesap 10 sterlin diyelim. Bu ürün 24.3 sterline satılıyor. Amazon bu üründen yaklaşık 6,3 sterlin fee alıyor. Bize kalan ise18 sterlin. Maliyetimiz neydi 10 sterlin. Yani bu ürün yaklaşık %80 ROI bırakıyor.(Arkadaşlar ayrıca 1000 poundluk bir koli hazırladığımızda amazon prime ile %8-12 arası bir cashback alıyoruz bunu saymıyorum bile). Uk pazarında aylık satışı 27. Yükselen bir trendi olduğunu da keepa ve helium analizi yaparak görebilirsiniz. Listeyi incelediğimizde fear olmadığını ve ıp claim olmadığını görüyoruz. Bu ve bunun gibi ürünleri çeşitli ürün arama yöntemleriyle bulabilirsiniz. Arbitrage halihazırda benim de yaptığım bir sistem ama unutmayın güvenli bir iş modeli değil. Bu satışı yaparken marka sizi listeden atabilir sahte ürün şikayeti ile rakipleriniz sizinle uğraşabilir ve hesabınız kapanabilir. Amazon kendi faturasını kabul etmeyebilir. Evet çok güzel kar edebilirsiniz. Ama size anlatılmayan risklerin de farkında olun. Yoksa bu riskleri benim gibi yaşayarak deneyimlersiniz. Talep gelirse ürün paylaşımı yapabilirim. Panelde yeniyim. Herkese bol kazançlar.