Hocam sizi sürekli görüp takip ediyorum. Tasarımlarınızı beğeniyorum. Peki hocam size bir soru sorabilirmiyim.
Sunucu yapısı litespeed mi kullaniyorsunuz. Litespeede en iyi cache eklenti öneriniz nedir ?
Paylaşımlı sunucu en az kaç ram kaç CPU olmalı?
İlginiz için teşekkür ederim. Hayatımda litespeed eklentisi kullanmadım hiç. Genelde wp rocket ve css js manager eklentisi kullanıyorum.
Sunucu konusunda da özellik her ne olursa olsun önemli olan sunucudaki verilerin yoğunluğudur. Eğer sunucunuzda olması gereken site sayısı 70 ise ve hosting firması 85 tane site barındırıyorsa içerisinde, o sunucu özelliği ne olursa olsun, tam verimini yansıtmayacaktır. Ama standart paylaşımlı hostingler için önerilerim şu şekilde;
Kurumsal siteler için, 2-5 eklenti barındıran, normal yoğunlukta bir sitede 3 Core cpu, 4 gb ram yeterli olacaktır. Bunun yanında işletim sistemi gibi ek faktörler de var.
Standart bir e-ticaret sitesi için paylaşımlı hosting önermiyorum. Eğer kendi sunucunuzu alırsanız, 4 core cpu, 6 gb ram rahatlıkla işinize yarayacaktır. Bunları net bir şekilde tespit etmek için, ilgili siteleri ve içeriklerini detaylıca incelemek gerekir.