Kusura bakmasın kimse ama çok saçma yorumlar okudum.
Tek bir cümle; 4.5 milyarlık (şu ana kadar bu süreye dek gidebildik) olduğu bilinen dünyamızda 10.000 yıl öncesine dayanan dinler benim gözümde sadece o zamanın otoriteleri tarafından toplumu kontrol edebilmek amacıyla yaratılmış olabilir.
Bazı yorumlara cevap olaraksa evrende nizam ve düzen yok tam aksine kaos var. Şu an bile milyonlarca belki milyarlarca yıldız öldü ve doğdu. Evren sürekli genişliyor. Biz evrenin tamamını asla göremedik ki gittiğimiz mesafe bile trajikomik. Yani bizim gibi ORGANİZMA şeklinde olan varlıklar, biyolojik varlıklar, hücreler, maymunlar, primatlar veya her ne derseniz buna benzer çevrede gelişmiş olabilirler ki hatta kesin varlar.
Kilo kaybı diyen arkadaşa cevap olarak da o deney yapıldı ve sadece teori idi. 10 kişiden 1 kişide görüldü 26 gram ağırlık kaybetti acaba ruh mu dediler ama 100 kişiye daha yaptılar ve böyle bir şey olmadı.
Onun haricinde reeankarnasyon ya da önceki hayatlarımız dediğimiz şey belki olabilir.
Ancak din en başta insanların ateşe tapması, güneşe tapması sonra yıldızlara tapması (günümüzde ineklere tapan varken) ardından yerleşik hayata geçiş, sümerler, mısırlılar vesaire derken tamamen otoritenin halkı kontrol altında tutma planıdır benim fikrimce.

Soruyorum, din olmasaydı yani şu an özellikle Türkiye'de islam inancı hakim olmasaydı kaç milyon insan rahatça intihar ederdi? Çok basit bir örnek bu.

Saygım sonsuz bu arada sadece araştırmayı severim.