arkadaşım beni ne kadar tanıyorsun da neyden ne kadar haberim var ahkam kesiyorsun önce onu söyle =)
ben zaten o abuk subuk sistemde yaşamıyorum, senin gibi konfor alanıma sıgınıp bahane uydurmadım ve bir tarafımı yırtarak kendime yurtdışımda bir hayat kurdum, yurt dışında yaşıyorum ve 3 farklı ülkede şirketim ve vergi mükellefiyetim var.
trde yaşıyor, tr de para kazanıyor ve vergini vermiyorsan devletten kanunen çalıyorsun bu kadar basit. vergi vermemek kanunsuzluktur. bunun amicimi yok .
vergi adaletsizliği ise başka konudur, bunu tartışırız sana da destek olurum orası ayrı. fakat ortada bir yanlış varsa bunu kanunsuzlukla değil, sistemi değiştirerek sağlar vatandaş. bu ülkede iktidarı da muhalefeti de aynısının laciverti, sen o adamları destekleyip de sonra duyar kasmaya hakkın yok. profil resminden az çok destekeldiğin partiyi tahmin ediyorum. şu an Atatürk'ün izinde tek bir parti dahi yok . desteklediğin parti de kısacası Atatürkçülük ile alakası yok. Norveç cumhurbaşkanı onlardan daha Atatürkçüdür emin ol.
sen hem sistemi destekle, hem de git sonra vergi kaçır, sonra ceza yiyince geçmiş olsun, ee başka =) vergi bir vatandaşlık vazifesidir dostum, T.C vatadaşıysan vereceksin bu kadar basit.
konumuza dönelim, konumuz suçun normalleşmesi. bu kadar insan vergi veriyorken, vergi verip de enayi yerine konuluyorken, vergiden kaçırıp pişkin pişkin geçinenler maliyeye takılınca da geçmiş olsun denmez, "noldu hani gülüyordun ya?" denir.
Bu ülke gelişsin istiyor musun Atatürkçü kardeşim? O zaman vatandaş zihniyetinden başlamalısın. Bugün bir Alman firmasından 5 euro eksik vergi al bakalım, adam gider kendisi beyan eder eksik aldınız buyrun üstü diye. Bunu sallamıyorum, kuzenim Alman muhasebeci, ordan biliyorum. Önce vatandaş bu kafaya erişmeli, vatandaş bu kafaya gelmezse, ne o kafada iktidar olur, ne Almanya standartında sosyal devlet olur.
İş vatandaştan başlar
Seninde haklı olduğun konular var benimde var ancak buralardan tam konuşamıyorum bu arada Senin şahsına değil genelleme konuştum , kurumsal üyesin diye sana laf etmedim bazı kişiler için . Dediğim gibi Bu konuyu müsait bir zamanda telegram üzerinden Argo kullanmadan güzelce tartışabiliriz
İşin gücüm var boş şeylere vaktim yok dersende hak veririm çünkü ikimizin tartışması ülkeyi kurtaracak değil