Hocam Açıkcası kanadada 6 ay geçirdim ve ordaki insanlar aracılığıyla bilgiler edinip kendimi geliştirdim (2019 yılında)
Daha sonra etsy danışmanlık hizmeti verdim türkiyedeki insanlara önemli olan asıl şey her zaman etsy seo ve ürün bulma konusudur
marmelad gibi programlar vardı o zamanlar yıllık satışlara bakın öncelikle misal her sene kışın yılbaşı kelimesi çok aratılır bununla bitmez tabi en çok satan sabit ürünler vardır mesela isimli yılbaşı şapkası
bunları araştırıp 1 haftanızı ayırarak liste yapın ve şuan koyacağınız ürünler 1 ay sonranın ürünleri olsun açıklama ve başlık için mutlaka seo ya dikkat edin son olarak etsy de satışa yeni başlayanlar mutlaka ama mutlaka ürün reklamı yapmalı benim görüşümce çünkü insanlar geçmiş yorumları çok önemsiyor ya çok ucuza satarak müşteri kasarsınız yada reklam yaparak tercihim birkaç ay kazancınızı tekrar reklam olarak kullanın
Kendim 2019 senesi mart ayından 2020 Şubata kadar satış yaptım çinden alıp özelleştirerek lazer makinesiyle özelleştirme isim yazma gibi işlemler yaptım ilk 3 ay ayda 20 - 50 CAD kazandım 4. ay öğrendiklerimle 1000CAD kazanca adım attım sonraki aylar en düşük cirom 4000CAD en yükseğim 22000 CAD olmuştu. Neden bıraktın diyebilirsin tabi ama o zamanlar türkiyeye dönmem gerekiyordu kimseye güvenmediğimden işi boşlamak zorunda kalmıştım...