Bugün dükkanda iken yoldan geçen bir adam öylesine uğramışcasına içeri girdi. Müşteri sandım ama değilmiş.

Kendince yaka kartı falan olan 50'li yaşlarda bir TurkTelekom çalışanıymış. Hangi hattı ve tarifeyi kullandığımı söyledi. Turkcell olduğunu falan söyledim. Keşke yapmasaymışsın falan dedi.

Sana sınırsız internet, 2000 dakika 1000 sms (dakika ve sms yanlış olabilir sınırsız internet dedikten sonrasına inanmadığım için unuttum ) aylık 190 TL faturalı bir şekilde tanımlayabilirim dedi. Burda sıkıntı yok ama köyde çekmiyor sizin hattınız dedim. Normal hatlar öyle bu özel bir hat dedi. Normalde hatlar baz istasyonundan iletişim kurar, u hatlar direkt uydudan iletişim kuruyor dedi.

Hatta poşetinden çıkarılmış bir SIM kart gösterdi. Bildiğimiz normal hat. İşte biraz hassas bir kart dikkat et sıvı teması olmaması lazım dedi. Hatta fazla sade bile geldi. Dedim normal karttan bir farkı yok madem böyle bir şey yapılabiliyordu şimdiye kadar neden yapılmadı, ne kadardır var duymadım ben bunu daha önce dedim. Yaklaşık 23 gün önce çıktı dedi. İçerisinde artırılmış gümüş var. Farklı bir teknoloji dedi.

2. hattım var o Bimcell onu geçirelim dedim, o olmaz. Ya Turkcell ya da Vodofone olması lazım. O hali hazırda TurkTelekom altyapısını kullandığı için onu bu sisteme dahil edemiyorlarmış.

Neyse dedim benim aklıma pek yatmadı ben bir düşüneyim lazım olursa internetten falan başvururum dedim. Başvuramazsın sadece biz yapabiliyoruz kurumsal girişle falan dedi. Dümenden numarasını aldım tamam direkt sizi ararım dedim gönderdim.

Olsa zaten dediğim gibi denk gelirdi ve araştırdım da böyle bir şey bulamadım. TurkTelekom'un böyle bir şeyi var mı yoksa yeni bir dolandırıcılık yöntemi mi acaba?