Merhaba arkadaşlar. Kız kardeşim yozgat ta bir üniversitede önlisans paramedik okuyor. Bir tane sunum ödevi vermiş hoca. Sonra bu öğretmen doktora mı ne okuyormuş. Doçent olacakmış sanırım, herneyse kız kardeşim de sunumun sonuna doçent öğretmen xxxx xxxx şeklinde adı soyadını yazmış. Vay efendim ben doçent değilim nasıl yazarsın diye çocuğa sınıfın ortasında, herkesin içinde bağırıp çağırmış, ağlatmış. Kardeşim akşam ağlamaktan uyuyamadı. İsmini ver diyorum bırakır diye vermiyor. Şu muhabbete bakar mısınız, böyle bir aptalı nasıl rezil ederim. Siz olsanız ne yaparsınız? Ben İstanbul taraflarındayım, gidip herkesin içinde aynı hareketi yapmayı düşünüyorum, ayrıca okul yönetimine ve cimere yazacağım. Bir yurt olmuş aylık 10 bin çocuğun harcaması 5 bin. Dişimizden tırnağımızdan arttırıyoruz, üstüne vay efendim doçent yazdın diye hakaret ediliyor. Sinirden yerimde duramıyorum. Sizin çocuğunuza aptalca bir neden yüzünden bir aptal hoca böyle yapsa siz ne yapardınız? Fikirleriniz önemli..
Kardeşimiz için üzüldüm fakat Üniversite böyle bir yer hayatın her yönünü bir anda görebilirsin, Hoca doktora okumaz muhtemelen doktorasını yapmıştır kendisi rektörlük içinde alt ünvandan üst ünvana çıkmak için belirli şartları sağlamak için çalışmalar yapabilir bu normal bir durum
- Profesör Doktor.
- Doçent Doktor.
- Doktor Öğretim Üyesi.
- Öğretim Görevlisi (Doktor)
- Öğretim Görevlisi
- Araştırma Görevlisi (Doktor)
- Araştırma Görevlisi
Sunum sonunda hocanın ismini yazarken ünvan ad soyad şeklinde yazmıştır sizin yazdığınız gibi değildir.
Asıl sorun hocanın öğrenciyi sınıfın ortasında rencide edici şekilde konuşması bu durum kabul edilir değil tabiki hocanın tutumu böyle olmamalı, sizin yapabilecek birşeyiniz yok ama kardeşiniz fakülte/yüksekokul sekreterine bu durumu bildirip gerekirse samimi arkadaşlarını yanında şahit getirsin, fakülte/yüksekokul sekreterine şikayetini söylesin,
fakülte/yüksekokul sekreteri gerekirse durumu dekan/müdür beye iletir, sonuç çıkmazsa cimere de şikayetini sunabilir.