Saitama adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
attığın resmi oku önce ben bunu mu yapim şunumu yapim diyeceğine adam niye 500 dolar baysın demek bayıyor ki satacak yoksa gider 29 dolar öder
Arkadaşım zaten extended lisansları üzerinde kod değişikliği yapın sonra bayimiz gibi satın diye çıkardıkları bir lisans değil önce bunu bir kavrayalım.

Mesela bir yazılım yaparken birden fazla detaya ve eklentiye ihtiyaç duyulur. Onu sıfırdan yazmak yerine kendi projene dahil edebilmen için başka bir yazılım vardır. Bunun için emek harcamak yerine paranı harca zamanını harcama mantığıyla sürüyorlar piyasaya.

X ürün üretiyorsun. Y ürüne ihtiyacın oldu X ürün içerisinde kullanman gerekiyor. Y ürünü kodlaman için gereken süre, emek, iş gücü sana maliyeti yüksek olacak. Bunun yerine hazır olan Y ürünün extended lisansını alıyorsun ve X ürününe entegre ediyorsun. Böylece sen X ürünü piyasaya sürünce Y ürünün sahibi gelip sana demiyor projende ürünümü kullandın telif öde diye.

Sen ise Extended lisansı nasıl algılıyorsun. Ben aldım extended lisans. Kodlarda biraz değişiklik yaptım renk değiştirdim. Artık bu ürün benimdir. Ürünü üreten asıl üretici ile aynı şekilde satabilirim.

Böyle bir şeyi mantıklı buluyorsun.

https://www.r10.net/webmaster-genel-...-hakkinda.html

şu konuda extended lisansın ne olduğunu 2020 yılında açıklamışım lütfen oku