DemirayBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Maşallah kimsenin fikri yok zikri var yine...

Öncelikle eski mesajlarım araştırılırsa yıllar önce web scriptleri konusunda da bu tür bir tartışmaya girmiş o zaman da savunmuştum.

Forum yönetimi kişinin kendi ekibi ya da bireysel olarak geliştirmediği yazılımları satmasına izin vermemeli.

Forumda ben gibi nice yazılımcı var bu şekil emek hırsızlığına kurban gittiği için yazılım üretmiyor.

Forumda her gün görüyorum mesela şehir rehberi, firma rehberi, x portalı gibi scriptlere ihtiyaç duyuluyor. En baba 1 ay içerisinde piyasanın en sağlamı olacak firma rehberi yazılımını kodlayabilirim...

Lakin niye kodluyayım? 1000 TL gibi 2 kişinin 1 gecelik yemek fiyatına satmak için mi yoksa emeklerimin heba edilmesi için mi?

Forumdaki arkadaşın gösterebileceği bir dekontun olması çok bir şeyi değiştirmiyor.

Lisans türü üzerinden hele hele ya extended ise satabilir gibi fikirler ise oldukça komik.

O zaman themeforest'tan codecanyon'dan plugindir temadır extended alayım 40 50 bin liraya... Forumdan 100 kişiye sattım mı amorti sonrası kâr.. Ömür boyu da bana kâr getirecek tükenmeyen bir ürün. Bu nece güzel bir ticaret mantığıdır.

Extended lisans'ta belirtilen satış maddesi sadece şöyledir ki;

Sen bir oyunu satın aldın. Extended olarak aldın. Proje olarak yayınladın ve projen tuttu. Satmak istediğinde satabilirsin.

Ne güzel ya bir kere parayı ver sonra sürekli emeksiz marketindeki envanter genişlesin Böyle olsaydı dünyada ekonomi diye bir şey kalmazdı.

SellMyApp'te extended lisans olarak dediğiniz bir ürünün lisans açıklamasını okuyun.

Adam kendi projelerinde kullan geliştir düzenle diyor ama sana bayilik satışı tarz bir yetki veriyorum demiyor.

Lütfen şu lisans konularını iyice öğrenin artık. Sene 2024 oldu.
kişisel ve ticari sınırsız kullanım nedir bana açıklasana

Ve arkadaş reskin yapıp satıyorum diyor OLDUĞU GİBİ değil