Merhaba,
Hetzner'den bir makine aldım AX102.
https://www.hetzner.com/dedicated-rootserver/ax102
Sunucuda Kvm aktif ettirdim ve esxi 7.0 kurulumu yaptım. SSH aktif edip wget ile iso dosyalarını çekiyorum ancak 500kb/s ile indiriyor dosyaları. Ben aynı dosyayı bilgisayarıma 57mb/s ile indiriyorum.
Destek maili gönderdim sorunu anlattım. Detaylı test için makineyi kapatıp test yapıp geri açtılar ve 1000/1000 olduğunu söylediler. Yapılan test sonuçlarını da gönderdiler.
Ancak kafayı yedirdi kaç saattir 5gb isoyu atamadım sunucuya. Elimde halihazırda sunucular var onlarla yüklemeyi deniyorum yine sonuç aynı 500 600kb/s ile yükleniyor.
Videosunu çektim. Benim bilgisayarımda 57mb/s ile indirdiğimi, sunucuda 500 600kb ile indirdiğini gösterdim. Resmi olarak esxi desteklerinin bulunmadığını söylediler.
ISO dosyasını 3 farklı sunucuya atıp wget ile denedim. Sunuculardan esxiye ftp ile bağlanıp denedim. Esxi client tarafından yüklemeyi denedim hep anyı.
Firewall vs. kapattım ondan mı acaba diye ama sonuç değişmedi. Bu konuda bilgisi olan var mı?
Edit: Esxi 6.7 kurdum durum değişmedi. 6.7 update 3b kurdum değişmedi.
Sunucuyu centos 7 olarak formatlayıp denedim 1000/1000 hiçbir sorun yok. Tekrar Esxi kurunca düşüp gidiyor internet. Şimdi 6.7 sürümüne geçince %100 cpu sorunu çıktı. Makine bomboş daha yeni esxi kurdum %100 cpu kullanıyor. Ama Esxi panelini kapatınca düşüyor. Çözüm aramaya devam