Hocam zaten üreticiyseniz yıllık maliyetleri çıkarımca illa ki çok daha azına maal olacaktır ki adam ticaretini yapıyor normal olarak kazancı olacak, benim demek istediğim bizim gibi ilk tüketiciye hangi fiyattan maal olduğu. Bugün aydına giderseniz örnek veriyorum odanın belirlediği taban fiyatlar olduğunu görüceksiniz zaten biliyorsunuzdur. Yani olay burada birliğe kooparatife karşı olmak değil. Serbest fiyata taban fiyat üreticiyide korumak zorunda bir nebze olsa bu açıdanda bakmak lazım. Kısaca benim burada anlatmak istediğim olay şuydu köylüden xx birim fiyata toptan fiyatına aldığım ve bütün operasyonunu kendim yürettiğim sıktırdığım şişiledeğim sürecin maliyeti buyken , x bir kişi marketten yada internetten kaça alacak ki gerçek olsun o yağ.
Tüccarı değilim bu işin eşime dostuma kendime yetecek kadar alıyorum ve fazla tüketiyoruz ailecek.
mevzu o ise sonuna kadar haklısınız, üretici esasında kazanmıyor cebi çok bir para görmüyor, biz membahında olduğumuz için nispeten daha ucuza erişimimiz kolay, erikli pet şişeden alırız gocunmayız ancak işin bu işin tüccarına - marketine kalındıysa bak o konuda sonuna kadar haklısın, sonuçta her işletme kar elde etmek üzerine modele kurulu, bir işletme - personel - taşıma maliyeti var, mevzu oralara gelirse evet haklısınız rafta 300 bile azdır 350 lira altına görürseniz şüphe edin, şimdi fitleştik...
edit: olayı bu işi yapan bir tanıdığımdan teyitledim şuan, palm yağı vs... zararlı evet ama o kadar uzun vadede değil, gerçek organik yağı bulursan öp başına koy, esas sıkıntı bu yağlara vegitable gliserol karıştırılıyormuş (vg) olarak geçen çürümüş bitkilerin yada köklerin kimyasal ayrıştırılmasıyla elde edilen bir gliserol - yağ tipiymiş, eczanede kilosu 50-60 liralara satılan birşey, velhasıl yağ işinde fena hile hurda dönüyormuş