gsahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim daha önce yaptığım, ilktarih sontarih diye 2 tarih alanı var. burda odanın 2 tarih arasında ki günlük fiyatı yazılı. Fiyatları bu şekilde tutuyorum. Müşterinin girdiği tarıh aralığında her bir tarihi kontrol edilir.
örnek: gun1 için veritabanında ilktarihe eşit yada büyük ve sontarihe eşit yada küçük değerlerde bul. bu şekilde hangi tarih aralığı içinde olduğunu bulursun ve ordaki fiyatı çekersin.
Tabi burda dolu boş giriş çıkış gibi kontrolleride yapman gerekiyor.
Eskiden yapmıştım hatırladığım kadarı ile böyle yaptıydım.
evet hocam ben de bu şekilde yaptım. veritabanı sorgularını artıracak ama en sıkıntısız yol bu gibi

blap adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Oda tiplerini bir tabloda tutarsınız. Oda tiplerinin fiyatlarını tarih aralığıyla birlikte bir arada tutarsınız. Sorgulamaları join ile yaparsınız bu 3 tabloyu tekte çekersiniz. Böylelikle ileri zamanlarda gelecek güncellemelerde veritabanı size sıkıntı çıkarmaz.
hocam güzel mantık hemen hemen benimki de böyle ama stop sell durumunda sizin mantık zorlanıyor.

bu şekilde zaten hocam

madlypixel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
room_types ve room_type_prices diye 2 farklı tablo kullanarak bu işi çözebilirsin

Room types
+----+----------+
| id |   type   |
+----+----------+
|  1 | Single   |
|  2 | Multiple |
+----+----------+
Room Type Prices

+----+--------------+-------+----------+------------+------------+
| id | room_type_id | price | currency | start_date |  end_date  |
|  1 |            1 |   199 | TL       |  2023.12.7 | 2023.12.14 |
|  1 |            1 |   299 | TL       | 2023.12.15 | 2023.12.26 |
sistem bu şekilde zaten hocam. sorduğum soru check-in check-out tarihleri veritabanında 2 farklı aralığı kapsıyor ise en mantıklı yolu nedir? di . hallettim check in ve check out tarihlerini loop a alıp her günün fiyartını topladım.