Daha iyi bir forum ortamı sunabilmek ve herkesin dilinden düşünmediği eski forum ortamına yaklaşabilmek için bana kalırsa bazı kurallar getirilmesi gerekiyor.
Elbetteki forumun evrilmesi ve değişmesi normal ve bu toplumumuzda da oluyor ancak bunu yönlendirebiliriz sanırım.
Bunun için ve bunun haricinde sunacağım öneriler ise şunlardır:
- MaxiGeyik kategorisinin kaldırılması
- Spam amaçlı, kafasına göre açılan, canım sıkıldı google'a yazmadım diye açılan konular kaldırılmalı
- Fiyat algısı yaratıp binlerce TL değerinde tarzında s*htekar fiyatlandırmalar kontrol edilip düzeltilmeli
Daha mutlu, huzurlu ve verimli bir forum ortamı için önerilerim bu şekilde.
Elbette forumdaki etkileşimde dalgalanma ve azalmalara yol açabilecek hamleler bunlar bunun bilincindeyim ancak uzun vadeli avantaja dönüşebileceğini düşünüyorum.
Sizin eklemek istediğiniz yasaklar, kuralları da eklemeniz forumun faydasına olacaktır.
İyi forumlar dilerim, esen kalın.
16 Senelik üyeyim, bugüne kadar eski forum ortamını özlediğim bir durum olmadı. Aksine r10 gerek yönetimsel gerekse genel anlamda geliştiğini düşünüyorum. Maxigeyik bölümüne çoğu zaman girmiyorum, bazıları zaman kaybı olabiliyor, fakat bazı insanlar zihin boşaltmak için ihtiyacı olabiliyor. Bugüne kadar benim huzurumu kaçırak bir durum görmedim. Herkese hitap edecek bir ortam oluşturmak çok zordur. Sizi rahatsız eden bir durum, başkaları için çok önemli olmayabilir. Biraz rahat olmak lazım, herşeyi katı kurallara göre ayarladığımızda ortam daha sıkıcı olur.