Efendim alışverişten dönerken kaç kere gördüm kapının önünde, beni o kadar şaşırtıyor ki her seferinde, ağzımdan şişmişin ayı gibi olmuşun ifadeleri çıkıyor ister istemez. Bir tane değil tabi görebildiğim kapının önünde dolanan sekiz tane falan rahat var. Birde gelip geçerken bankın o tarafta bankın müdavimi olan iki üç kedi var, onlar bu kapının önündekiler kadar şişman değil ama nasıl tükürüyorlarsa tüyleri parıl parıl.
Görüyorum görüyorum hep aklıma geliyor deli gibi bir şey oluyorum, bir insan evladına çocuğuna yapılmayan insanca muamele bu hayvanlara yapılıyor niye çok şirinler ve tatlılar diye. İnsan bebeğinden çocuğundan insandan, daha şirin ve tatlı geliveriyor bunlar.
Bu işin aşırıya kaçtığı durumlara toplum içinde o kadar çok şahit oluyoruz ki ister istemez, Bu işte biraz şu yuvaya sızıp yumurtaları atıp kendini yuvaya kabul ettiren, hayvanlar varya ona dönüyor.
Aklımda dönüp duran sorular, bunlar efendim.
Hocam bilmiyorum bu konuyu ne kadar araştırdınız fakat, sokakta yaşayan insanların %70'inden fazlası tercihen sokakta yaşıyor. Tembellik, uyuşturucu bağımlılığı, iş güzarlık, hırsızlık vs. Ben yarım saat önce gördüğüm şeye üzüldüm paylaşmak istedim. Şuan Zeytinköy, Antalya'dayım. Biraz araştırırsanız nasıl bir yer olduğunu anlarsınız. Pek iç açıcı evsizler kalmıyor sokakta.