@brtcu; detaylı konunuz ve bu foruma +1 kalite kattığınız için teşekkürler. Böyle konuların gelmesini görmek gerçekten mutlu ediyor.

Banlandıktan sonra AdSense Konusunda:
Google Payments (pay.google.com) üzerinden ödeme alındığı için; AdSense'den ödeme alırken başka bir hesapta kendi adınız ve soyadınızı kullanmanızda bir sakınca yok.
Dikkat etmeniz gereken yegane olay IBAN'ın değişik olmasıdır.
Telefon numarası, IBAN Numarası, Cihaz bilgisi gibi Digit bilgiler sizi eleverebilir ancak. İsim soyisim'e takılmanıza gerek yok.

1 yıl önce ben de 15+ yıllık hesabımı kaybettim. Daha önce hiç ekstra hesap arayışında vs. olmadığımdan dolayı tekrar hesap açmak konusunda çok tedirgindim ve paranoyalarım vardı. @FOX; sağolsun beni bu konuda içimi ferahlatarak yönlendirdi.

Şuan kendi açtığım 3 hesap var, satın aldığım yedekte bekleyen 5 hesap daha var.
Bu hesapları asla ve asla kendi cihazlarımdan yönetmiyorum. Sadece Windows sanal makineler üzerinden yönetim yapıyorum.
Sitelere dahi kendi cihazlarımdan girmiyorum. Giriyorsam da Proxy + Antidetect Browser kullanıyorum.

Bu banlanan 15+ yıllık hesabımda 44 onaylı site vardı. Bu olaydan sonra artık siteleri bölme yoluna gitmem gerektiğine karar verdim.
Şuanki ana hesabımı sadece Arbitraj için kullanıyorum.
Her bir hesaba farklı networkler kuruyorum. Her hesapta ortalama 5 site onaylı.
İşlek sitelere daha sonra herhangi bir durum olması halinde yedek site bekletiyorum (ayrı AdSense hesabında, farklı bir Domain ile onaylı - sadece Organik)

GCPP Partnerimle çok yakın temas içerisinde çalışıyoruz. Arbitraj yaptığım hesaplarımı hem kendi AdSense hesabında, hem de Partner'in Ad Manager hesabında onaylatıyorum.

Bu hesapların tümü yeni olduğundan dolayı ve Arbitraj için yüksek düzeyde paid traffic aldığımdan dolayı site'nin kendi AdSense'inden onay olmasına rağmen yayın yapmıyorum. Sadece Partner'in sağladığı Ad Manager / AdX üzerinden reklam yayınlıyorum.
Partner hesapları paid trafficten nem kapmazlar.
Ayrıca herhangi bir durumda hesabınız banlanmaz, Partner şirkete uyarı gider ve onlar size bunu iletir. Siz de ona göre adım atarsınız.
Hesabınıza birşey olsa bile; Partnerlerin direkt olarak bir Google Rep'i vardır (Account Manager). Onlar üzerinden sorun hızlıca çözülebilir.

Bilmelisiniz ki belirli bir seviyeden sonra AdSense üzerinden Google ile Publisher olarak çalışmak son derece risklidir. Hesaplarınızı kapatan genelde botlardır!
Sertifikalı partnerlerle çalışmak, geleceğinizi garantiye almak, riski minimize etmek demektir. Bu partnerlerin son zamanlarda bu kadar önplana çıkması mantık olarakta size belli bir seviyedeyseniz bu şirketlerle çalışmanız gerektiği konusunda fikir vermektedir.

Yani sonuç olarak; Publisher olarak stabil ve geleceği olan bir iş modeli istiyorsanız ve siteleriniz değerliyse mutlaka ve mutlaka bir GCPP ile sıkı fıkı olmak durumundasınız.

Ve emin olun ki; bu internetten form doldurarak olmayacaktır. Yüzyüze iletişim ve tanışıklık bu konuda hayat değiştirici bir faktördür.

Bu sebeple; Yarın ve yarından (07. / 08.12.2023) sonra gerçekleşecek Affiliate World Asia'ya yetişemeyeceğinizi ön görerek: Affiliate World Dubai'yi ziyaret etmenizi; birebir bu şirketlerde çalışan insanlarla ve şirket sahipleriyle tanışarak güvenli bir Publisher geleceğinizin olmasını sağlayabilirsiniz. ( 28. / 29.02.2024: https://affiliateworldconferences.com/dubai )

Ben de bu yıl Temmuz'da Barcelona'da gerçekleşen Affiliate World Europe'da şuan ki Partner'imle tanıştım.

Yani kabuklarınızdan - safe zone'unuzdan çıkmalısınız. Bu sektör milyarlarca doların döndüğü ciddi bir iş.