ozgunozakyildiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam soru yeri burası değil maalesef. Bunu, bu konuda ehil, fetva verebilecek yerlere sormalısınız.

bence sorunun tam olarak yeri buralar hocam =) bu işlerin içinde olan insanlar olarak dijital medyanın insanları tartışmalı bunu.

zira bu konularda hiç bir şekilde vaaz verilmiyor. bu konularda diyanetin de bir çalışması yok. amaç sadece sorgulamak değil, sorgularken de sorgulatmak, eğer bazı konularda gerçek bir dokunuş istiyorsak bunu tabanda yapmak gerekiyor.

örneğin ben kendi sosyal çevremde, senelerce aile zoruyla dini faaliyetlere katılıp, iş hayatında ise hiç bir baltaya sap olamayıp, bari dinle ilgili bir şeyler yapayım diye, sözde sevap kazanma ayagına edindiği dini tecrübeleri ticari pazarlama malzemesi olarak kullanan, buradan bir kar amacı güden insanlar tanıyorum ve gerçekten bunun dinen yeri nedir merak ediyorum .

dini faaliyetlere ayırdıgı vakitten, emekten para kazanma tam olarak kimlerin hakkı olmalı? ya da kar amacıyla yapılan ancak insanlara dini anlamda bir fayda sağlayan girişimlerin sevabı da olur mu?

bence bunu burada da tartışmalıyız