Daha önce de çok defa konusu açıldı, çok defa açıkladım. Bir uzman hekim olarak söyleyeyim, kreatin dediğiniz şey veya multivitaminler haricindeki tüm takviyeler, çok düzenli ölçümlemelere ve profesyonel sporculara yönelik düzenlenir.
Aksi durumlarda karaciğer fonksiyonları mutlak surette bozulur. Öyle antrenman düzenliyoruz diyen her antrenörün yapabileceği bir iş değil. Zaten ülkedeki gençler kendilerini pazarlıyorlar bu şekilde, yazık ki sağlık bakanlığı bu duruma müdahil olmakta çok gecikti.
Karaciğer yağlanması demiyorum, doğrudan fonksiyon bozukluğu ve devamında böbrek ile başlayan iflas tablosundan sadece Balıkesir'de son 6 ayda 3 genci kaybettik. Bunların kontrolsüz kullanımı tamamen zararlı ve ölümcül.
Kontrollü kullanırım diyenler, öncelikle spora başlamadan kan değerlerine bakacak, değerlere göre diyet düzenlemesi ve sonra 1 ay-3 ay ve 6.aydaki kan değerlerine bakacaklar. Eksik gıdaların ne olduğu belirlenerek tekrar diyet güncellemesi. En son eğer vücut bir maddeyi kendisi sentezleyemiyorsa takviye ve o da kontrollü ve net olarak içeriği belirlenebilen türden olacak.
Aksi intihardır.
Hocam multivitamin sorun yapar mı karaciğerde gün içinde vitamin alamıyorum hiç o yüzden kullanıyorum