Selamlar,
''Türkiye'de ticaret yapmak borçlanarak mümkün.'' sözüne inanan ama uygulamayan bir meslektaşınızım. Öyle ki en son KYK borcumu ödemiştim
Danışmak istediğim şu, faiz oranlarına rağmen borç parayla işini büyütebilenler var mı? Şirketin üzerine ciddi miktarlarda kredi çekebilme imkanına sahibim, ben de diyorum bu kenarda duracağına bir miktar çekeyim, işe yatırayım, hem borçlanınca çalışma tutkusu da oluşuyor, insan gevşekliğe cesaret edemiyor
Parayı çalıştırabilmek için paranın maliyeti, vade ve kar marjınızı iyi hesaplamanız gerekiyor.
Şu anda ortalama aylık kredi faizi %4.5 civarında. 100.000 TL / 24 ay vade üzerinden hesaplarsak, vade sonunda toplam ödemeniz 185.000 TL civarı, aylık ödemeniz 7.800 - 7.900 TL civarında olur.
Banka size 30 gün vade açacak. Ortalama %30 kar marjıyla aylık olarak parayı çevirebilirseniz, toplam vade sonu ödemeleriniz çıktıktan sonra elinizde ortalama 500.000 TL gibi bir para kalır.
Ülkedeki enflasyonu da düşününce, kağıt üzerinde kötü bir ticaret gibi durmuyor ancak ticareti etkileyebilecek siyasi ve günlük (nakit, tahsilat vb.) sıkıntılarını da göz ardı etmemenizi öneririm.