Ticarisohbet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence, akıllıca davranmak isteyen ve uzun vade projeler düşünen hiç kimse içinde tr geçen bir domaine bakmamalıdır... Ta ki hukuka ve mevzuatın uygulanmasına olan güven her birey için tahsis edilinceye dek. Yoksa yıllarca emek verdiğiniz domaininizi art niyetli bir oluşum bir mahkeme kararıyla elinizden alabilir. Bunun temel nedeni tr ibaresi geçen domain ve subdomainlerin yönetim merkezi Türkiye'dir. Bu ülkede insanlar mahkeme salonuna girdiklerinde hala acaba adil yargılanacak mıyım? Hatta öyle ki bu soru ciddi davalarda tarafın ana gündemi oluyor. Kişisel düşüncelerim göze batan ve bazı kesimlerin çekememesine maruz kalacak bir projeniz olacaksa kesinlikle tr uzantılara yaklaşılmamasıdır. Global uzantılar ise ulusal bir denetim mekanizmasına sahiptir. Uzantının alıkoyulması için birkaç şahsın kanaatinden daha fazlasını gerektirir. Türkiye'de en kötü senaryoda mahkeme engeline takılır yine de ziyaretçileriniz vpn vs. ile sitenize ulaşırlar. Hukuka uygun bir siteniz varsa erişim engeli de pek görülmeyen bir durum olduğunu altını çizerek belirtebilirim.

Öte yandan *.tr uzantısının inşaası Türkiye için kesinlikle güzel bir gelişme. Ancak bunların yönetimini ve tahsisini emanet edeceğimiz kurumlardaki liyakat ve adaletin varlığına inanan bir topluluk inşaası bu gelişmeden daha önemlidir. Bunu da yaşayarak göreceğiz ve öğreneceğiz. Şu an bu şekilde güvenebiliriz demek için çok erken görünüyor.
Ben şunu merak ediyorum.
xxx.com.tr'nin sahibine öncelik verecekler.
xxx.tr'yi almak istemedi.
Akabinde bu ismi ben aldım.
xxx.com.tr sahibi bana sıkıntı çıkarmayacak mı ?