ejder126 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar arkadaşlar bugün @BetaHouse; bir sohbetim oldu bankaların faizi hakkında konuşurken kredi çekmek günah mı demeyi bırakın araştırmalarıma göre bankada çalışan veya müşteri temsilcisi olmak bile günah insanların alın teri ile kazandığı para nasıl günah oluyor diye düşündüm sizlerin bu konuda fikriniz nedir
Faiz günah... hadis madis değil... Direkt günah dünya kadar ayet var.

Ama Allah.... Allah diyenlerin Allah ismini sürekli sarfedenler Faiz'in günah olmadığını söylüyor.... Ziraat Katılımından bana mail geldi... KVKK günah değildir diye.... En sonada doğrusu Allah bilir demişler....

Bankalara milleti mecbur edip....

DİLLERİ BAŞKA.... İCRAATLERİ BAŞKA çalışıyor...

Allahı kandıramazsınız kardeşim....

Günah olduğunu bile-bile kullanırsan sonuçlarına katlanırsın..

Ben kullanmadım mı? MECBURRRR kullandım.... Çünkü faizsiz ne ev nede başka birşey alma imkanı var.

Geçmişde senet ile ev alabiliyordun.... Geçmişde bakkala veresiye yazdırabiliyordun.... Geçmişde tuhafiye'den ay başında ödeyeceğim deyip kıyafet alabiliyordun....

Ben ilk bilgisayarımı mecidiyeköy'den alırken adam ile senet bile yapmadım 6 taksit'de maaşımı aldıkça götürdüm verdim. 1999 'da.

Afedersin ama şimdi cebinde para yoksa kredi kartı ver.... kredi kartında ara yoksa git kredi çek diyorlar... Bizi emperyalistlere köle edenler utansın... ALLAH hesabını bize soracak ama inşallah bu idarecilerinde hak ettiği cezayı hem bu dünyada hem öbür dünyada verir. Bizede görmeyi nasip eder inşallah.

Ayet
Ey iman edenler! Allah’tan korkun ve gerçekten iman etmiş iseniz faizden kalanı bırakın.
Bunu yapmazsanız Allah ve resulü tarafından size bir savaş açıldığını bilin. Eğer tövbe ederseniz, haksızlık etmemek ve haksızlığa uğramamak üzere anaparanız sizindir.