Selam olsun,
HDD dahil hiç bir donanıma zarar vermez.
HDD de o an yazdığı bir dosya varsa elbette o dosyaya zarar verebilir eğer o an yazıyorsa ama o saniyenin binde birinden daha az bir süre.
Telefonun şarjı bitip kapanınca zarar görmeyen donanım bilgisayara gelince neden zarar görsün değil mi?
Eskiden windows 3.1 ya da 95 döneminde işletim sistemi çok kötüydü kapatınca sistem zarar görebiliyordu ama artık windows 7 den sonra o sorunlar ortadan kalktı diyebilirim. O dönemki diskler genelde ide disklerdi ide disklerin elektrik sorunları çok fazlaydı zarar görebiliyordu ama satadan sonra o sorunlar aşıldı. Hele SSD lerle birlikte konusu dahi geçmez oldu.
Donanım sorunları genelde voltaj dengesizliğinden kaynaklanıyor. Kapat aç ile donanım sorunu yaşanmaz.
Hocam affınıza sığınarak söylüyorum yaşınız benden fazla belli ki yaklaşık 15 senedir network, bilgisayar ve güvenlik sistemleri işi yapıyorum ama tuştan kapatmayla arızalanan (kısa veya uzun vadede) birçok bilgisayar gördüm. Ama aynı zamanda arıza yapmayanlarda var tabii. Telefon şarjı bitip kapanınca zarar görmüyor bilgisayar neden görsün diyorsunuz fakat HDD sizin de bildiğiniz gibi mekanik bir parça, disk, kafa vb. bir sürü bileşenden oluşuyor. Ani kesintilerde kafanın diske çarpıp zarar vermesi muhtemel. Yani en azından biz böyle biliyoruz. Hatam varsa düzeltirseniz sevinirim.